Κρήτη

Μαμουλάκης: Ζητά την προστασία των ΑμεΑ από την ενεργειακή κρίση

Στη Βουλή η επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, ζητάει ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση ως Αναφοράς της επιστολής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΕΣΑμεΑ, για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, καθώς και για τους φορείς κοινωνικής φροντίδας όπως τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ, είναι απαραίτητη η διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις και η θέσπιση ειδικής, χαμηλής τιμής ρεύματος ανά κιλοβατώρα. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε ήδη να έχει συμβεί, λόγω του ότι τα ΑμεΑ έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης/ψύξης, ενώ πολλές οικογένειες υποχρεώνονται και στην χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Παράλληλα, η ΕΣΑμεΑ ζητάει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό, προκειμένου να του εκθέσει αναλυτικά τους λόγους που είναι απαραίτητη η προστασία των ΑμεΑ από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, το αναπηρικό κίνημα θα προχωρήσει σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 15 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια