Μυλοπόταμος: Σήμερα απολογείται ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς

Κρήτη
Μυλοπόταμος: Σήμερα απολογείται ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 36χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και στην ίδια γραμμή υπεράσπισης με τον 38χρονο υποστήριξε πως η επίθεση ξεκίνησε από τους Γερμανούς επισκέπτες

Στον ανακριτή οδηγήθηκε χθες ο 36χρονος συνοδηγός, ο ένας από τους δύο Κρητικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της επίθεσης δύο κατοίκων του Μυλοποτάμου σε βάρος Γερμανών τουριστών, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η απολογία του διήρκεσε μία ώρα, με τον 36χρονο να αρνείται τις κατηγορίες, στην ίδια γραμμή υπεράσπισης με τον 38χρονο, που υποστήριξε πως η επίθεση ξεκίνησε από τους Γερμανούς επισκέπτες.

Όπως φέρεται να είπε, οι Γερμανοί τουρίστες τούς επιτέθηκαν πρώτοι με γροθιές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Γερμανός μποξέρ τούς χτύπησε, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση, στην οποία αναφέρονται οι κακώσεις στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια ο 36χρονος Κρητικός περιέγραψε όλα όσα βίωσε το πρωί της Πέμπτης 18/8 στον επαρχιακό δρόμο όπου συγκρούστηκαν για πρώτη φορά τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι Κρητικοί και οι Γερμανοί επισκέπτες αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο 36χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης περιουσίας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ μετά από την απολογία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο και επέστρεψε στο σπίτι του, αφού αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος, σε βάρος του οποίου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, αλλά και ο 36χρονος παραδόθηκαν στις αστυνομικές Αρχές τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο 38χρονος παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για απόπειρα πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, και θα απολογηθεί σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητώντας την κατά απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση. Στην παραγγελία αναφέρεται πως «η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα, αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου, και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί-πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει, επίσης, τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν τη φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Στην παραγγελία σημειώνεται ακόμη πως η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά. Η εντολή αφορά στα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα, όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας, απειλής και απλής σωματικής βλάβης.

«Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου»

Την είδηση της σύλληψης του 38χρονου και της προσαγωγής του 36χρονου στις αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη Δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων “φιλοξενία” και “φιλότιμο”», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Οι δύο Μυλοποταμίτες ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς του Ρεθύμνου πως εκείνοι δέχτηκαν επίθεση από την οικογένεια των Γερμανών και ειδικότερα από έναν εξ αυτών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους, που έζησαν μια εφιαλτική περιπέτεια, στις περιγραφές τους μιλούν ακόμη και για απειλή με μαχαίρι, ισχυρισμός τον οποίο η πλευρά των κατηγορουμένων δεν αποδέχεται.

Αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις

Μάλιστα ο κ. Διονύσης Βέρρας, συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει μαχαίρι, δεν περιλαμβάνεται καν στη δίωξη, δεν κατασχέθηκε. Η δίωξη είναι υπερβολική και στεκόμαστε αμήχανοι και ανήμποροι και παρακολουθούμε αυτό το σκηνικό». Ο ίδιος, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, τόνισε ότι το περιστατικό πήρε αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δίνοντας την εκδοχή των κατηγορουμένων για το συμβάν... «Και μόνο ο χαρακτηρισμός της δίωξης - απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης - είναι τραβηγμένος “απ’ τα μαλλιά”. Είναι ένα περιστατικό το οποίο, αν είχε συμβεί μεταξύ Ελλήνων, δε θα ασχολείτο κανένας με αυτό. Θα ήταν μια υπόθεση αρμοδιότητας, το πολύ, ενός Μονομελούς Πλημμελειοδικείου», υπογράμμισε ο κ. Βέρρας, ο οποίος μάλιστα σχολίασε το γεγονός της παράδοσης του 38χρονου στις Αρχές, λέγοντας ότι είναι «δηλωτικό τού ότι δε θα φοβηθεί τίποτα, γιατί δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά που τον κατηγορούν».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την καταγγελία των Γερμανών τουριστών, ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν ο αδελφός του τελευταίου αμύνθηκε, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Το χρονικό - Τι αναφέρει για τα γεγονότα η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνεται «ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ότι πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες, καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News