Κρήτη

Μυλοπόταμος: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση - Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 38χρονος (εικόνες)

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητά με παραγγελία του από την ανακρίτρια Ρεθύμνου την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα έρευνα για το περιστατικό, επισημαίνονταςτον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας και της Κρήτης

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στις 12:30 μ.μ έλαβε ο 38χρονος ο οποίος μεταξύ άλλων διώκονταν ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος. Ο 38χρονος θα παραμείνει έως την Παρασκευή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, υποστήριξε στο neakriti.gr ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν – κατά την δήλωση του – υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Πρόσθεσε δε, ότι ο 38χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των Γερμανών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε χθες, ότι ο Γερμανός μποξέρ τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι δίνουν μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό.

Πλήρη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού βίας με την επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης αλλά και έρευνα της όλης υπόθεσης κατά απόλυτη προτεραιότητα, ζήτησε με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. 

Η συγκεκριμένη εντολή του εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προβλέπει: «....ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου αναφέρει, κατά πληροφορίες, ότι η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να είναι εξονυχιστική, να γίνει με πληρότητα και να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή για διεξαγωγή της ανακριτικής έρευνας κατ' απόλυτη προτεραιότητα, είναι για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην σχετική παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, αναφέρεται σε κίνδυνο δυσμενών αναφορών σε βάρος της Ελλάδας τα οποία μπορεί και να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ακόμη υπογραμμίζει ότι η εν λόγω υπόθεση, «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση της σύλληψής τους γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γράφοντας στο Twitter: «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι Μυλοποταμίτες ισχυρίστηκαν πώς εκείνοι δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια Γερμανών και ειδικότερα από έναν εξ αυτών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο ανακριτής Ρεθύμνου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 38χρονο, ο οποίος μεταξύ άλλων διώκόνταν ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος. Στον αντίποδα, ο 36χρονος συνοδηγός του 4Χ4 κατηγορείται για «απλή σωματική βλάβη», που συνιστά πλημμέλημα.

Το χρονικό της περιπέτειας των Γερμανών τουριστών

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι Γερμανοί τουρίστες (μητέρα, πατριός, δύο γιοι και κόρη), ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Η οικογένεια μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πάνορμο. Προφανώς υπολόγιζαν χωρίς τους τραμπούκους, οι οποίοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο εμβόλισαν με το 4x4! Το θρίλερ που βίωσαν οι Γερμανοί τουρίστες έλαβε τέλος, όταν ντόπιοι που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το ντροπιαστικό σκηνικό, μπήκαν στη μέση, αποτρέποντας τα χειρότερα, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την καταγγελία των τουριστών, ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε εκ νέου απειλητικά κρατώντας μαχαίρι. Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή.

Δωρεάν διακοπές στην Κρήτη για τους Γερμανούς τουρίστες

Οι τουριστικοί φορείς του νησιού χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως «απαράδεκτη», ζήτησαν συγγνώμη και προσκάλεσαν την οικογένεια των Γερμανών τουριστών που δέχθηκαν την επίθεση να επισκεφτούν ξανά την Κρήτη με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους:

«Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες  στην περιοχή του Περάματος. Συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το Τουριστικό μας προϊόν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας επικοινώνησε με την οικογένεια και αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφτούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη ξανά με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμό μας.

Η οικογένεια αποδέχτηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για αυτή την γενναιόδωρη προσφορά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια