Μυλοπόταμος: Επίθεση από τον... μποξέρ Γερμανό επικαλούνται οι δυο Κρητικοί

Κρήτη
Μυλοπόταμος: Επίθεση από τον... μποξέρ Γερμανό επικαλούνται οι δυο Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι Μυλοποταμίτες ισχυρίστηκαν πώς εκείνοι δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια Γερμανών, ενώ ο 36χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα και κατέθεσε σχετική ιατρική γνωμάτευση

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον ο 38χρονος και ο 36χρονος, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με την επίθεση και την καταδίωξη των Γερμανών τουριστών, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, την περασμένη Παρασκευή. Οι δυο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών, ωστόσο φαίνεται πως δίνουν μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό.

Την είδηση της σύλληψής τους γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γράφοντας στο Twitter: «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι Μυλοποταμίτες ισχυρίστηκαν πώς εκείνοι δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια Γερμανών και ειδικότερα από έναν εξ αυτών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 36χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο ανακριτής Ρεθύμνου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 38χρονο, ο οποίος μεταξύ άλλων διώκόνταν ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος. Στον αντίποδα, ο 36χρονος συνοδηγός του 4Χ4 κατηγορείται για «απλή σωματική βλάβη», που συνιστά πλημμέλημα.

Το χρονικό της περιπέτειας των Γερμανών τουριστών

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι Γερμανοί τουρίστες (μητέρα, πατριός, δύο γιοι και κόρη), ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Η οικογένεια μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πάνορμο. Προφανώς υπολόγιζαν χωρίς τους τραμπούκους, οι οποίοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο εμβόλισαν με το 4x4! Το θρίλερ που βίωσαν οι Γερμανοί τουρίστες έλαβε τέλος, όταν ντόπιοι που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το ντροπιαστικό σκηνικό, μπήκαν στη μέση, αποτρέποντας τα χειρότερα, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την καταγγελία των τουριστών, ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε εκ νέου απειλητικά κρατώντας μαχαίρι. Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή.

Δωρεάν διακοπές στην Κρήτη για τους Γερμανούς τουρίστες

Οι τουριστικοί φορείς του νησιού χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως «απαράδεκτη», ζήτησαν συγγνώμη και προσκάλεσαν την οικογένεια των Γερμανών τουριστών που δέχθηκαν την επίθεση να επισκεφτούν ξανά την Κρήτη με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους:

«Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες  στην περιοχή του Περάματος. Συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το Τουριστικό μας προϊόν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας επικοινώνησε με την οικογένεια και αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφτούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη ξανά με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμό μας.

Η οικογένεια αποδέχτηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για αυτή την γενναιόδωρη προσφορά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News