Απίστευτη περιπέτεια Γερμανών στον Μυλοπόταμο: Γνωστοί στις Αρχές οι δυο δράστες

Κρήτη
Απίστευτη περιπέτεια Γερμανών στον Μυλοπόταμο: Γνωστοί στις Αρχές οι δυο δράστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου προκειμένου να συλληφθούν άμεσα οι δράστες της επίθεσης, που δυσφήμησαν την Κρήτη, η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο

Ήρθαν για οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη, ωστόσο έμελλε να βιώσουν τον απόλυτο τρόμο από ντόπιους νταήδες, στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Ο λόγος για μια πενταμελή οικογένεια Γερμανών, η οποία επισκέφτηκε το νησί - για τρίτη, μάλιστα, φορά - προκειμένου να περάσει ξένοιαστα τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Ωστόσο, οι τουρίστες είχαν την... «ατυχία» να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, στο Πέραμα, με μικρές υλικές ζημιές και με υπαιτιότητα - σύμφωνα με τους Γερμανούς - του αγροτικού αυτοκινήτου με οδηγό έναν 36χρονο Κρητικό και έναν συνεπιβάτη 38 ετών. Η... φυσιολογική αντίδραση της οικογένειας, να ζητήσει από τους δύο ντόπιους τα στοιχεία της ασφάλειας του 4x4, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε, φαίνεται ότι «έθιξε» την περηφάνια των δύο ανδρών, οι οποίοι αντέδρασαν με επίθεση!

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι Γερμανοί τουρίστες (μητέρα, πατριός, δύο γιοι και κόρη), ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Η οικογένεια μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πάνορμο. Προφανώς υπολόγιζαν χωρίς τους τραμπούκους, οι οποίοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο εμβόλισαν με το 4x4! Το θρίλερ που βίωσαν οι Γερμανοί τουρίστες έλαβε τέλος, όταν ντόπιοι που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το ντροπιαστικό σκηνικό, μπήκαν στη μέση, αποτρέποντας τα χειρότερα, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την καταγγελία των τουριστών, ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε εκ νέου απειλητικά κρατώντας μαχαίρι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση και τον σάλο που έχει προκληθεί, χθες Κυριακή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να επικοινώνησε με την τοπική ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το τροχαίο

Η πενταμελής οικογένεια επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κινείτο σε δρόμο στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όταν κάποια στιγμή το όχημά τους συγκρούστηκε με ένα μαύρο 4x4 αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε ο ένας από τους δύο νεαρούς Γερμανούς, όταν αντιλήφθηκαν ότι το 4x4 συνέχισε να κινείται οδηγεί σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, οι τουρίστες φέρονται να του έκαναν σήμα με τα «φώτα» και κουνώντας τα χέρια τους.

Όταν το λευκό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα στο μαύρο 4x4, ο οδηγός του άνοιξε, σύμφωνα με τους τουρίστες, την πόρτα με δύναμη προκαλώντας κι άλλη ζημιά στο όχημα των Γερμανών. Ακολούθησε, σύμφωνα με την καταγγελία, γροθιά του οδηγού στον νεαρό Γερμανό που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Οι τουρίστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και αμύνθηκαν στην επίθεση που δέχονταν.

Ωστόσο, όταν οι Γερμανοί αντίκρισαν το μαχαίρι (κάνουν λόγο για μήκος 20-25 εκατοστών), το οποίο φέρεται να κράδαινε ο οδηγός του 4x4, τα μέλη της οικογένειας μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Οι ντόπιοι φέρονται να χτύπησαν με το 4x4 ξανά το αυτοκίνητο, το οποίο κατάφερε να ξεφύγει (σ’ αυτό το χρονικό σημείο).

Ταινία τρόμου

Η περιγραφή των τουριστών θυμίζει ταινία τρόμου, καθώς δεν πέρασαν πολλές στιγμές όταν αντιλήφθηκαν από τους καθρέφτες ότι το 4x4 τους ακολουθούσε. Το αγροτικό αυτοκίνητο «έπεσε» μάλιστα πάνω στο ενοικιαζόμενο, προκειμένου να το βγάλει εκτός πορείας, ενώ η καταδίωξη φέρεται να συνεχίστηκε μέχρι το Πάνορμο!

Οι τουρίστες φώναζαν για βοήθεια, όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε αναγκαστικά μέσα στο Πάνορμο, όπου ξανά το 4x4 έκανε, σύμφωνα με την καταγγελία, όπισθεν, πέφτοντας πάνω στο λευκό αυτοκίνητο των τουριστών!

Ευτυχώς, το πλήθος που έβλεπε το ντροπιαστικό θέμα κύκλωσε τον οδηγό, ο οποίος φέρεται να βγήκε ξανά από το αυτοκίνητό του και να κινήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, κρατώντας το μαχαίρι, προς τους τουρίστες. Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι χειρότερο στους Γερμανούς, εμποδίζοντας τους τραμπούκους να συνεχίσουν το νταηλίκι τους. Κάποιοι από το πλήθος κατηύθυναν το αυτοκίνητο των Γερμανών έξω από το χωριό, προκειμένου οι τελευταίοι να οδηγήσουν με ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μέχρι το ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Σε δηλώσεις που έκανε, πάντως, ο ένας από τους νεαρούς Γερμανούς ανέφερε ότι, εάν επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα, θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι οι δύο αυτοί άνδρες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας από αυτούς να μπει στη φυλακή.

//--> //-->

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου να συλληφθούν οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πενταμελής οικογένεια υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό στην Αστυνομία. Οι φερόμενοι δράστες, οι οποίοι φέρονται να είναι γνωστοί στις Αρχές, ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο μέχρι και χθες παρέμεναν ασύλληπτοι. Πάντως, αμέσως μετά το συμβάν, η οικογένεια των Γερμανών δεν τόλμησε να ξεμυτίσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, γνωρίζοντας ότι οι νταήδες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Χθες, πάντως, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. για να ενημερωθεί για το συμβάν. Εξάλλου, και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ενημερωθεί και αυτός με τη σειρά του.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να έδωσε εντολή για να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα οι δράστες της επίθεσης, που δυσφήμησαν την Κρήτη, η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό εκατομμύριων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News