Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Θύελλα αντιδράσεων από πολίτες - Τα δέντρα του τρόμου στο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Θύελλα αντιδράσεων από πολίτες - Τα δέντρα του τρόμου στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες έξω από το ΕΚΗ, το 3ο Λύκειο και την οδό Σμπώκου στον Μασταμπά - «Οι Άγιοι δεν είναι πάντα πάνω από το κεφάλι μας και δυστυχώς χρειαζόμαστε πολλούς Αγίους ο καθένας. Το πρόβλημα είναι τεράστιο»

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία του Ηρακλείου από το αδιανόητο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 51χρονο Παναγιώτη Μητρέλο, προχθές το απόγευμα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, για το οποίο υπήρξε και αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση.

Ένας συνάνθρωπος μας χάθηκε τόσο άδικα, με τις συνθήκες του δυστυχήματος να προκαλούν σωρεία αντιδράσεων από πολίτες, επαγγελματίες και όχι μόνο, τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στους αρμόδιους του Δήμου Ηρακλείου.

Για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 51χρονο άνδρα καθώς και για άλλα …επικίνδυνα σημεία,  ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του Δήμου Ηρακλείου από τον περασμένο Μάιο και μετά από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει.

Στο ερώτημα, αν δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις από τότε μέχρι σήμερα, ο Στράτος Μαγκουσάκης, απαντά: «Δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο για να αποδοθούν ευθύνες. Οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται όταν ένα έγγραφο καταχωρείται,  πρωτοκολλείται και δεν υπάρχει αντίδραση ή ενέργεια σε αυτό έγγραφο». Είχαμε στείλει επιστολή, καταγράφοντας ένα ένα τα σημεία από 19 Μάιου, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα».

Τα επικίνδυνα σημεία είναι δεκάδες στο Ηράκλειο. Λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, αρκετά δέντρα τα οποία έχουν πάρει επικίνδυνη κλήση, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Ανησυχητικές είναι οι εικόνες και στην περιοχή του Μασταμπά, επί της οδού Σμπώκου.

Και ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής « Ανθρώπινη Ασπίδα» έχει καταγράψει τα κακώς κείμενα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στον ΒΟΑΚ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν δρομολογηθεί , όπως σημειώνουν, ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Δασκαλάκη, Πρόεδρο Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής « Ανθρώπινη Ασπίδα», «οι αρμόδιοι γνωρίζουν τα επικίνδυνα σημεία, τα έχουμε επισημάνει, περιμένουμε απαντήσεις. Τεράστια κλαδιά κρέμονται πάνω από τον βόρειο οδικό άξονα, έτοιμα να πέσουν, να καταστρέψουν ζωές, να κλείσουν οικογένειες. Οι Άγιοι δεν είναι πάντα πάνω από το κεφάλι μας και δυστυχώς χρειαζόμαστε πολλούς Αγίους ο καθένας. Το πρόβλημα είναι τεράστιο».

Άραγε αποτελεί προτεραιότητα η ασφαλής πόλη για τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, το ερώτημα που θέτει η δημοτική παράταξη Ηράκλειο 3.7.5 με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη.

Ανακοίνωση Δημοτική Παράταξης Γ. Κουράκη «Ηράκλειο 3.7.5»:

«Προφανώς μπροστά σ’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία τα λόγια είναι φτωχά, όμως αναδεικνύονται και μία σειρά ζητημάτων που θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να έχει δρομολογήσει.

Ο κατάλογος των δέντρων, του αστικού εξοπλισμού αλλά και υποδομών που είναι άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών είναι μακρύς και πολλές τέτοιες επικίνδυνες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τόσο από τη Δημοτική μας Κίνηση όσο και εν γένει από τους δημότες που δικαίως ανησυχούν και διαμαρτύρονται.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν βλέπουν βελτίωση ούτε σ’ αυτόν τον τομέα και πολλές φορές αισθάνονται ότι ζουν σε μία ανοχύρωτη πόλη όσον αφορά και την καθημερινότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News