Ματωμένο γλέντι στην Πολυθέα: Εκτός Εντατικής ο 20χρονος που δέχτηκε μαχαιριά στον θώρακα

Κρήτη
Ματωμένο γλέντι στην Πολυθέα: Εκτός Εντατικής ο 20χρονος που δέχτηκε μαχαιριά στον θώρακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 25χρονος που προφυλακίστηκε για το μαχαίρωμα των δύο αδερφών - Είχε προφυλακιστεί για άλλη υπόθεση και είχε αποφυλακιστεί με όρους στις αρχές του 2022

Ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του 20χρονου νεαρού που μαχαιρώθηκε στο θώρακα τα ξημερώματα της Τρίτης, στην Πολυθέα Ηρακλείου και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 20χρονος βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν και η κατάσταση της υγείας του είναι σαφώς βελτιωμένη.

Ο νεαρός νοσηλεύεται, πλέον, εκτός κινδύνου στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος αδερφός του 20χρονου δέχτηκε δυο μαχαιριές στην πλάτη και εισήχθη για νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 

Η κατάσταση της υγείας του, πάντως, δεν εγκυμονούσε κινδύνους για τη ζωή του, και έβαινε ολοένα και βελτιούμενη μετά την αντιμετώπιση των τραυμάτων του από τους γιατρούς.

Τι υποστήριξε ο 25χρονος

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο 25χρονος άνδρας που φέρεται να μαχαίρωσε τα δύο αδέλφια, κρίθηκε νωρίτερα σήμερα προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του. 

Ο νεαρός λασιθιώτικης καταγωγής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε προ ημερών ποινική δίωξη  για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος, αρνήθηκε κατά την απολογία του ότι ήταν εκείνος ο οποίος μαχαίρωσε τους δύο αδερφούς. 

Παρ’ όλα αυτά, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ neakriti.gr, ο 25χρονος άνδρας φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μαχαίρωσε τα δύο νεαρά αδέρφια. Μεταξύ άλλων φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν καθόταν σε κάποιο τραπέζι παρά μπροστά στους οργανοπαίκτες.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε στην απολογία του, ο κατηγορούμενος μπήκε στη μέση όταν ξέσπασε ο καβγάς, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα. Φέρεται ακόμη να τόνισε το γεγονός ότι –σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- και ο ίδιος τραυματίστηκε στο μπράτσο από μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος ισχυρίστηκε επιπρόσθετα ότι έχει γίνει λάθος αναγνώριση από τους παθόντες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, φέρονται να κλήθηκαν να τον αναγνωρίσουν από φωτογραφίες. 

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού υπέβαλε στις ανακριτικές Αρχές αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των παθόντων με τον ίδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε, σ' αυτό το σημείο της διαδικασίας.

Εμπλέκεται στην άγρια επίθεση σε βάρος μεταναστών στο Οροπέδιο Λασιθίου

Μετά την απόφαση περί προσωρινής κράτησης του 25χρονου, ο τελευταίος πήρε το δρόμο για τη φυλακή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ neakriti.gr,  αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός Λασιθιώτης θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο 25χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση της άγριας επίθεσης που είχε σημειωθεί από ντόπιους σε βάρος μεταναστών εργατών γης στο Οροπέδιο Λασιθίου, τον Αύγουστο του 2021. 

Ο νεαρός είχε, μάλιστα, προφυλακιστεί για την εν λόγω υπόθεση και ήταν κρατούμενος ενόψει της εκδίκασης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του έτους, το μέτρο της προσωρινής κράτησης αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους και ο 25χρονος αποφυλακίστηκε. 

Ας σημειωθεί ότι εκκρεμεί η δίκη για την επίμαχη υπόθεση. Η εκδίκασή της επρόκειτο να διεξαχθεί τον περασμένο Ιούνιο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ωστόσο, τελικά αναβλήθηκε «αορίστως». Ο 25χρονος άνδρας είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News