Εργαζόμενοι Βενιζέλειο: Ως εδώ με την υποβάθμιση - Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα τμήμα του νοσοκομείου

Κρήτη
Εργαζόμενοι Βενιζέλειο: Ως εδώ με την υποβάθμιση - Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα τμήμα του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληθαίνουν σε αριθμό το τελευταίο διάστημα τα τμήματα του ΓΝΒΠ που, λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, είτε υπολειτουργούν ή αδυνατούν παντελώς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς

Την έντονη αγανάκτησή τους για την - μεταξύ άλλων προβλημάτων - υποστελέχωση και τα σοβαρά ζητήματα που σημειώνονται σε κλινικές του νοσοκομείου, εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.  

Όπως τονίζουν, πληθαίνουν σε αριθμό το τελευταίο διάστημα τα τμήματα του ΓΝΒΠ που, λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές,  είτε υπολειτουργούν ή αδυνατούν παντελώς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι: 

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας και αναρίθμητων εξαγγελιών από όλους τους υπουργούς Υγείας που έχουν περάσει, ακόμα και μέσα από Νοσοκομείο μας, για «πλήρη στελέχωση» και «εύρυθμη λειτουργία», οι Εργαζόμενοι του Βενιζελείου έχουν να θυμούνται:

Κλινικές που αδυνατούν να δεχτούν νέους ασθενείς ή που δεν μπορούσαν να στελεχώσουν την εφημερία τους (Ογκολογική, Νευρολογική, Ουρολογική κλινική).

  • Τμήματα πρώτης γραμμής που αντί να είναι επαρκώς στελεχωμένα (Τ.Ε.Π. ,Μαιευτική, Χειρουργείο, Αναισθησιολογικό, Αιματολογική κ.α) συστηματικά υποστελεχώνονται και χάρη της επαγγελματικής ευσυνειδησίας του εναπομείναντος προσωπικού τους δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία τους.
  • Τμήματα που ενώ ενημέρωσαν έγκαιρα τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί βρέθηκαν να μην υπάρχει γιατρός να λειτουργήσει το τμήμα (Ιατρείο Πήξης, Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.).
  • Δομές απαραίτητες για την λειτουργία του Νοσοκομείου που, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτεί από μη εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους/τεχνικούς εργαστηρίων, να αναλάβουν ευθύνη για γνωμάτευση και διάγνωση αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, κάτι που είναι και παράνομο και ανήθικο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Βιοχημικού και Αιματολογικού εργαστηρίου, πού έχουν κινηθεί ήδη νομικά κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
  • Καθυστερήσεις ή ακόμα και μη καταβολή δεδουλευμένων από εφημερίες, επειδή «δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να τις πληρωθούν», σε περιόδους όπου η ακρίβεια τσακίζει, που έρχεται να προστεθεί «σαν κερασάκι στην τούρτα» στις εξαντλητικές βάρδιες.

Εμείς λοιπόν λέμε :

  • Όχι στη κακή διαχείριση του προσωπικού ,με τις αναίτιες και διαρκείς μετακινήσεις από κλινική σε κλινική , και την αναξιοκρατία !!!
  • Όχι στις παρεμβάσεις για περικοπή μισθού ετεροχρονισμένα σε όσους έλαβαν αναρρωτική άδεια νόμιμα και η οποία ετεροχρονισμένα κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να δοθεί !!!
  • και φυσικά όχι στο καθηκοντολογιο των νοσηλευτών. που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. αντίθετα λέμε ναι στη σωστή αριθμητικά στελέχωση όλων των βαθμίδων της νοσηλευτικής και την ένταξη τους σε ειδικό μισθολόγιο ως αναγνώριση της προσφοράς τους όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας!!!!

Τα αιτήματά τους 

Οι ίδιοι, λέγοντας «όχι» στην υποβάθμιση του βενιζελειου, διεκδικηκούν για: 

  • Άμεση στελέχωση του Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε, με όλο το αναγκαίο προσωπικό
  • Άμεση στελέχωση όλων των τμημάτων με το απαραίτητο προσωπικό
  • Άμεση ανάκληση του καθηκοντολογίου
  • Να καλυφθούν οι κενές θέσεις του Ιατρείου Πήξεως με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Βενιζέλειο Γ.Ν.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
  • Άρση των αναστολών εργασίας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Τέλος, αγωνίζονται για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News