«Ματωμένο» γλέντι στην Πολυθέα: Σήμερα απολογείται ο 25χρονος για τις μαχαιριές σε δυο αδέλφια

Κρήτη
«Ματωμένο» γλέντι στην Πολυθέα: Σήμερα απολογείται ο 25χρονος για τις μαχαιριές σε δυο αδέλφια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή 19 Αυγούστου, ο 25 χρονος, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε δυο αδέλφια σε γλέντι στην Πολυθέα Ηρακλείου

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί εντός της σημερινής ημέρας ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε δύο αδέρφια, σε γλέντι, στην Πολυθέα Ηρακλείου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Πρόκειται για έναν 25χρονο Κρητικό με καταγωγή από το Λασίθι, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Στο μεταξύ, τη χθεσινή ημέρα παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή το τέταρτο άτομο το οποίο φέρεται να εμπλέκεται από τις Αρχές στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 20χρονο νεαρό, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις Κρητικούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται, με πλημμεληματικές κατηγορίες, στον επίμαχο καβγά κατά τον οποίο μαχαιρώθηκαν οι δύο νεαροί αδελφοί. Ο 20χρονος, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες», παρουσιάστηκε στον ανακριτή Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές Τετάρτη είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο και οι δύο Κρητικοί ηλικίας 43 και 44 ετών, οι οποίοι επίσης βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες («επικίνδυνες σωματικές βλάβες»).

Ο 44χρονος άνδρας φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ότι μετέβη στο σημείο στο τέλος του καβγά, χωρίς να χτυπήσει, αλλά και χωρίς να χτυπηθεί από κάποιον. Μεταξύ άλλων, φέρεται να πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει καν πώς ξεκίνησε ο καβγάς.

Εξάλλου, ο 43χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος επίσης κατέθεσε προχθές στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι μετέβη προς την πίστα επειδή νόμιζε ότι χτυπούσαν τον κουμπάρο του, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν προκάλεσε σωματικές βλάβες σε κανέναν.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο δικηγόρος του 43χρονου, κ. Γιώργος Λιονάκης, ο εντολέας του «αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο περιστατικό, αρνείται ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες. Θεώρησε ότι ο κουμπάρος του, ο οποίος δεν είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους, δεχόταν χτυπήματα από τη φασαρία που είχε δημιουργηθεί, έσπευσε επομένως να τον βοηθήσει και τελικά βρέθηκε ο ίδιος γρονθοκοπημένος στο κεφάλι».

Καλύτερα τα δύο αδέρφια

Στο μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των δύο νεαρών αδερφών, οι οποίοι μαχαιρώθηκαν. Όπως ανέφερε χθες στη “Νέα Κρήτη” ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση της υγείας του 20χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα, είναι βελτιωμένη κι έχει σταθεροποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος υποβλήθηκε τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα σε χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νεαρός επρόκειτο χθες να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλευόταν.

Ας σημειωθεί ότι καλύτερα στην υγεία του είναι και ο 23χρονος αδερφός τού 20χρονου, ο οποίος δέχτηκε δύο μαχαιριές στην πλάτη, και ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κακουργηματική δίωξη - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή

Προχθές Τετάρτη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο 25χρονος νεαρός από το Λασίθι. Στον νεαρό ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος. Ο 25χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Ηρακλείου, ωστόσο ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο συλληφθείς φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είναι αυτός εκείνος που μαχαίρωσε τα δύο αδέρφια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος ισχυρίζεται ότι έχει τραυματιστεί και ο ίδιος, καθώς κι ότι μπήκε σε καβγά τρίτων ατόμων, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Το αιματηρό περιστατικό, το οποίο ευτυχώς δεν έμελλε να έχει τραγικές συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας, διαδραματίστηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, «συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) το πρωί (16.08.2022), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας, ημεδαπός κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) (16.08.2022), σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο ανωτέρω ημεδαπός, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης διαπληκτίστηκε με δύο ημεδαπούς και τους προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι). Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News