Χερρονάσιος Σχολή: Μήνυμα Αγάπης μέσα από την Αδελφοποίηση των δύο εκπαιδευτηρίων Ελλάδας - Τουρκίας

Κρήτη
Χερρονάσιος Σχολή: Μήνυμα Αγάπης μέσα από την Αδελφοποίηση των δύο εκπαιδευτηρίων Ελλάδας - Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ταξίδι ξεκίνησε από την Κρήτη για τη Σμύρνη την Τρίτη 16 Αυγούστου, με τον διευθυντή του εκπαιδευτηρίου κύριο Άρη Μαρκάκη και τους συνεργάτες του να φεύγουν με σκοπό την υπογραφή ενός πρωτόκολλου αδελφοποίησης

Αδελφοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτηρίων Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» της Κρήτης και «Ekin Koleji» της Σμύρνης πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δοθεί το μήνυμα της αγάπης και της φιλίας, της συναδέλφωσης και της καλής γειτονίας μεταξύ των λαών.

Το ταξίδι ξεκίνησε από την Κρήτη για τη Σμύρνη την Τρίτη 16 Αυγούστου, με τον διευθυντή του εκπαιδευτηρίου κύριο Άρη Μαρκάκη και τους συνεργάτες του να φεύγουν με σκοπό την υπογραφή ενός πρωτόκολλου αδελφοποίησης και το ξεκίνημα μιας ουσιαστικής φιλίας μεταξύ των εκπροσώπων των δύο εκπαιδευτηρίων. Μέσα από τη σύμπραξη αυτή, τα δύο εκπαιδευτήρια θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα αγάπης και φιλίας μεταξύ των λαών , και να γίνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Με αφορμή τη Σμύρνη μιας άλλης εποχής, τότε που αποτελούσε κοιτίδα πολιτισμού και λαών, τότε που ήταν η πιο όμορφη πόλη του κόσμου και μια από τις αιτίες ήταν η αρμονική συνύπαρξη των λαών, τα δύο εκπαιδευτήρια θέλουν να μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους. Ότι δηλαδή, δεν γίνεται να υπάρξει πρόοδος κι εξέλιξη αν δεν υπάρξει ειρήνευση πρώτα μέσα μας, κι έπειτα με τους γύρω μας. Με τους ανθρώπους και τους λαούς που ζουν δίπλα μας. Ας μην ξεχνάμε πως, η Σμύρνη γνώρισε μια περίοδο απόλυτης ακμής και μια από τις αιτίες ήταν η αγάπη που επικράτησε και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

Οι εκπρόσωποι, λοιπόν, των εκπαιδευτηρίων θέλουν να μεταδώσουν αυτό ακριβώς το μήνυμα και στις επόμενες γενιές που νιώθουν πως έχουν χρέος απέναντί τους ώστε να τους διδάξουν τη φιλία μεταξύ των ανθρώπων, την καλή γειτονία μεταξύ των λαών και την αγάπη ως κύριο συστατικό για να πορεύεται όχι μόνο ο κάθε λαός αλλά και κάθε άνθρωπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News