Κρούστας Λασιθίου: Ετοιμασίες στο χωριό για την Γιορτή Εφτάζυμου (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κρούστας Λασιθίου: Ετοιμασίες στο χωριό για την Γιορτή Εφτάζυμου (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,20 Αυγ 2022, 21:00
στο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα
Φέτος στον χώρο της γιορτής θα παρουσιαστεί έκθεση αγγειοπλαστικής με παλιά χρηστικά κεραμικά που συγκεντρώθηκαν από τα σπίτια των χωριανών

Με αμείωτη ένταση πραγματοποιούνται οι ετοιμασίες για την Γιορτή Φτάζυμου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα. Τα εφτάζυμα παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο, στους ξυλόφουρνους του χωριού για να προσφερθούν στους επισκέπτες του χωριού, στη «Γιορτή Φτάζυμου».

Όλο το χωριό, συμμετέχει στις ετοιμασίες για την παραδοσιακή γιορτή, απο μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένες γυναίκες. Φέτος στον χώρο της γιορτής θα παρουσιαστεί έκθεση αγγειοπλαστικής με παλιά χρηστικά κεραμικά που συγκεντρώθηκαν από τα σπίτια των χωριανών. Παράλληλα και μετά από το αγκάλιασμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρούστα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού, θα υπάρχουν αγγειοπλάστες από το Θραψανό για να μας συστήσουν την τέχνη τους και να μας δώσουν την ευκαιρία, σε όποιον επιθυμεί, να έρθει σε επαφή με τον πηλό και με μία από τις αρχαιότερες τέχνες. 

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν και η τιμή εισόδου στη γιορτή φτάζυμου 15ε. Στο μενού εκτός από το παραδοσιακό φτάζυμο, θα προσφερθούν χειροποίητα λαζάνια με ανθότυρο, μπριζόλα με πατάτες, σαλάτα αλλά και ζεστό φτάζυμο με βούτυρο και μέλι στο τέλος της βραδιάς. Τη γιορτή θα πλαισιώσουν μουσικά το συγκρότημα των Νίκου Τζουλιαδάκη (λύρα), Νικόλα Καράτζη (μαντολίνο), Αντώνη Παπαδάκη (λαούτο) και Ζαχάρη Μαθιουδάκη (λαούτο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News