Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Grecotel Marine Palace & Aqua Park με θέμα την παραδοσιακή τυροκόμηση.
Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της γραβιέρας, που αποτελεί την «ναυαρχίδα» των τυριών στην Κρήτη αλλά και την παρασκευή της μυζήθρας.
Η τυροκόμηση πραγματοποιήθηκε από έναν ντόπιο τυροκόμο του νησιού, τον κ. Κώστα Κόκκινο, ο οποίος ήταν ντυμένος με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά. Η εκδήλωση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Στην συνέχεια ακολούθησε γευσιγνωσία του φρέσκου τυριού αλλά και γραβιέρας από παλαιότερη τυροκόμηση.
Η διοικητική ομάδα και μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου παρακολούθησαν την εκδήλωση και έλαβαν μέρος στις δράσεις μαζί με τους φιλοξενούμενους.
Οι επικεφαλής τμημάτων ήταν εκεί για να καλωσορίσουν, να ενημερώσουν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.