Γαύδος: Κλείνει το δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών - Αδύνατη η δημιουργία γυμνασίου

Κρήτη
Γαύδος: Κλείνει το δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών - Αδύνατη η δημιουργία γυμνασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημιουργία γυμνασίου, αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού, προκειμένου η οικογένεια με τα δύο παιδιά, να μην χρειαστεί να εγκαταλείψει το νησί - «Έχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων», υποστήριξε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι κλείνει το δημοτικό σχολείο Γαύδου λόγω έλλειψης μαθητών.

Σε μερικές ημέρες από τώρα οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέφουν στα θρανία τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο για το Δημοτικό σχολείο Γαύδου, το κουδούνι δε θα χτυπήσει φέτος.

Ο λόγος, βρίσκεται στο γεγονός, ότι δεν υπάρχουν μαθητές, καθώς για τα μόλις δύο αδέρφια που φοιτούσαν στο σχολείο ήρθε η ώρα να πάνε στο Γυμνάσιο.

Καθολικό αίτημα από τους κατοίκους του νησιού για δημιουργία Γυμνασίου

Η δημιουργία γυμνασίου, αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού, προκειμένου η οικογένεια να μην χρειαστεί να εγκαταλείψει το νησί, καθώς η μητέρα θα αναγκαστεί να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το τρίτο παιδί, της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον πατέρα.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση»

«Απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και ακόμα και αν βρεθούν, θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

«Έχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων», υποστήριξε ο κ. Κόπτσης.

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «ως πολιτεία κάνουμε τα πάντα. Σε νησιωτικές περιοχές με τόσα λίγα παιδιά είναι αδύνατο. Όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους ψάχνουμε λύσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια».

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News