Ρέθυμνο: Στην τελική ευθεία η θωράκιση του λιμανιού (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στην τελική ευθεία η θωράκιση του λιμανιού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αναπτυξιακή πνοή αναμένεται να δώσει το μεγάλο έργο της «θωράκισης» του εμπορικού λιμανιού, το οποίο κάθε χειμώνα μετατρέπεται σε κανάλι της Βενετίας εξαιτίας της κακοκαιρίας

Μια νέα αναπτυξιακή πνοή στον νομό Ρέθυμνο αναμένεται να δώσει το μεγάλο έργο της «θωράκισης» του εμπορικού λιμανιού, το οποίο κάθε χειμώνα μετατρέπεται σε κανάλι της Βενετίας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Όπως τόνισε o γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλης Κουτουλάκης, το έργο του ρεθυμνιώτικου λιμανιού είναι το πρώτο από τα 33 έργα πανελλαδικά που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα βγει στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου.

Παράλληλα, ο Μανόλης Κουτουλάκης εξασφάλισε και πρόσθετη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στον πυρόπληκτο δήμο Αγίου Βασιλείου.

Το έργο έχει πλέον εισέλθει στην τελική ευθεία και αποτελεί μία μεγάλη επένδυση για τον νομό Ρεθύμνου, που ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί δε το πάγιο αίτημα Αρχών και πολιτών, που αφορά στην προστασία του εμπορικού λιμανιού της πόλης. Το έργο της θωράκισης του λιμανιού είναι, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο Μανόλης Κουτουλάκης, το πρώτο κατά σειρά από τα 33 έργα του υπουργείου Ναυτιλίας που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το εγκεκριμένο νέο πρόγραμμα μεταφορών 2021-2027. Αυτό τυπικά σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η έναρξη των εργασιών. Πέρα όμως από τα λιμενικά έργα της πόλης, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και για τις πυρόπληκτες περιοχές του νότιου Ρεθύμνου.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατά την πρόσφατη παρουσία του στον νομό δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 150 χιλιάδων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανακατασκευή του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης των περιοχών του δήμου Αγίου Βασιλείου που πρόσφατα δοκιμάστηκαν από τον πύρινο εφιάλτη. Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί στον πυρόπληκτο δήμο και πρόσθετη χρηματοδότηση 50 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από τη φωτιά τα δίκτυα της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News