Κρήτη

Κρήτη: «Βουλιάζουν» από κόσμο τα Χανιά - Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών ακόμη και για τους Έλληνες επισκέπτες, συγκαταλέγονται τα Χανιά - Με πληρότητες που είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 90% στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

H περιφέρεια Κρήτης αποτελεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μελετών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τη 2η περιφέρεια σε τουριστικές εισπράξεις, πίσω μόνο από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει την πρωτιά, εξαιτίας, κατά κύριο λόγο, της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Με πληρότητες που είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 90% στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως είναι η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κως, και με τη δυναμική των αφίξεων να διατηρείται στα ύψη και τις προσεχείς εβδομάδες, ο τουρισμός βάζει πλώρη όχι μόνο για να αφήσει πίσω του τη λαίλαπα της πανδημίας, αλλά για να σπάσει φέτος τα κοντέρ, ξεπερνώντας ακόμα και το «χρυσό» σε έσοδα 2019.Οι επιδόσεις που καταγράφονται στους τουριστικούς προορισμούς όλο το καλοκαίρι φέρνουν πιο κοντά τον στόχο για νέο ρεκόρ φέτος στα έσοδα, που αναμένεται να φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού, οι αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας κινήθηκαν φέτος τον Ιούλιο πάνω από τον Ιούλιο του 2019 σε πολλούς προορισμούς, όπως η Ρόδος, όπου οι Γερμανοί είναι περισσότεροι κατά 24,6% και οι Βρετανοί κατά 21%. Στα Χανιά οι Γερμανοί τουρίστες είναι στο +78,3% και οι Βρετανοί στο +43,2%.

Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου, κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5», μεταφέροντας 2.520 επιβάτες.

Το πλοίο έφτασε στα Χανιά από την Βαλέττα της Μάλτας, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα για το λιμάνι του Μπόντρουμ της Τουρκίας.

Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα στη Σόύδα έχουν καταπλεύσει τέσσερα κρουαζιέροπλοια, μεταφέροντας συνολικά 6.715 επιβάτες.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια