Δεκαπενταύγουστος: Στην Παναγίτσα Μασταμπά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης (εικόνες)

Κρήτη
Δεκαπενταύγουστος: Στην Παναγίτσα Μασταμπά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκκλησία, στολισμένη με σημαίες, «γέμισε» από μικρούς και μεγάλους, που θέλησαν να ανάψουν ένα κερί στην χάρη της Παναγίας και να προσκυνήσουν

Στην Παναγίτσα Μασταμπά βρέθηκε για να εορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος. Για μια ακόμη χρονιά, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα η γιορτή της Μεγαλόχαρης. Η εκκλησία, στολισμένη με σημαίες, «γέμισε» από μικρούς και μεγάλους, που θέλησαν να ανάψουν ένα κερί στην χάρη της Παναγίας και να προσκυνήσουν.

Με ευλάβεια τιμάται η γιορτή της Παναγίας όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια. Συνοδεύεται μάλιστα από κοινωνικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα που κρατούν οι παραδόσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Δεκαπενταύγουστος, είναι η μέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των χριστιανών. Είναι άξιο αναφοράς πως ο φετινός εορτασμός του Πάσχα του καλοκαιριού είναι σημαντικός, καθώς στη χώρα μας, ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια, οι Ορθόδοξοι Έλληνες αποτινάσσουν το ζοφώδες πέπλο της πανδημίας του κορωνοϊού από πάνω τους και τη θλίψη που προκάλεσαν οι πολυήμερες καταστροφικές πυρκαγιές, και γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News