Παιδικοί - Βρεφικοί Σταθμοί: Κίνδυνος να μείνουν εκτός παιδιά κατά τη νέα σχολική χρονιά (βίντεο)

Κρήτη
Παιδικοί - Βρεφικοί Σταθμοί: Κίνδυνος να μείνουν εκτός παιδιά κατά τη νέα σχολική χρονιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και φέτος όμως θεωρείται δεδομένο ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών, ενώ προβληματισμό υπάρχει και για την καθυστέρηση της διαδικασίας που παρατείνει την αγωνία των γονέων - Τα πρώτα αποτελέσματα για τα voucher των παιδιών ανακοινώνονται εκτός απροόπτου στα τέλη Αυγούστου

Παράταση δόθηκε έως τις 17 Αυγούστου στο χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το voucher φιλοξενίας σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, με τα πρώτα αποτελέσματα να ανακοινώνονται εκτός απροόπτου στις 29 Αυγούστου.

Και φέτος όμως θεωρείται δεδομένο ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για την καθυστέρηση της διαδικασίας που παρατείνει την αγωνία των γονέων.

Ο αριθμός των voucher για τη διαδικασία μέσω ΕΣΠΑ ανακοινώνεται πανηγυρικά κάθε χρόνο, οι θέσεις όμως είναι πάντα λιγότερες με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μένουν «εκτός» και οι γονείς να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, χωρίς να έχουν την οικονομική άνεση.

Και σαν να μην φτάνει αυτό καταγράφεται κάθε καλοκαίρι και καθυστέρηση στη διαδικασία που αποδεικνύεται για γερά νεύρα.

Παρότι θα μπορούσε η διαδικασία να ολοκληρώνεται εγκαίρως και τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται νωρίτερα, πράγμα που όμως ως φαίνεται μέχρι στιγμης δεν είναι εφικτό.

Ωστόσο, οι γονείς έχουν ένα ακόμα πονοκέφαλο να αντιμετωπίσουν,  ότι σε πολλές περιπτώσεις γίνεται προκράτηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν θέσεις.

Φωτογραφία αρχείου: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News