Κρήτη: Εκτός αποζημιώσεων μένουν οι αλιείς του Ηρακλείου (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Εκτός αποζημιώσεων μένουν οι αλιείς του Ηρακλείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστική θεωρείται πλέον η απόρριψη της αίτησης των αλιέων Ηρακλείου από την πλατφόρμα ενισχύσεων για τις οικονομικές απώλειες από την πανδημία covid, καθώς ούτε η ένσταση για επανεξέταση της - αρχικά λανθασμένης- αίτησης έγινε δεκτή

 

  • Χωρίς στήριξη είναι αδύνατη η επιβίωση στην σκιά της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης
  • Η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την βοήθεια στους ψαράδες
  • Αγώνας δρόμου για την αποζημίωσή τους

Εκτός ενισχύσεων για τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού μένουν οριστικά οι ψαράδες του Ηρακλείου, αφού και η ένσταση τους, που αποτελούσε την τελευταία τους ελπίδα, απορρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ένα λογιστικό λάθος στην αίτησή τους ήταν αρχικά ο λόγος που απορρίφθηκε από την πλατφόρμα. Αν και η αίτηση υποβλήθηκε εκ νέου, το αποτέλεσμα έμεινε ίδιο, με τους αλιείς να μένουν ξεκρέμαστοι. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, Σίμος Κεδίκογλου, σε επίκαιρη ερώτηση που του κατατέθηκε στη Βουλή, επισήμανε πως όλες οι αιτήσεις εξετάστηκαν στην ίδια βάση και με τα ίδια κριτήρια, ενώ τόνισε πως το πράσινο φως έλαβε η συντριπτική πλειονότητα αυτών, με το ποσοστό τους να ανέρχεται περίπου στο 97%. 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης τονίζει την ανάγκη για στήριξη των μικρό-μεσαίων αλιέων, εξηγώντας πως οδηγούνται σε μία οικονομική καταστροφή. 

Ο κ. Κεδίκογλου υποστηρίζει πως η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης του ΕΠΑΛΘ κατέβαλλε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στις αιτήσεις και να καρπωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τις ενισχύσεις για τις απώλειες από την πανδημία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News