Ηράκλειο: Αστυνομικοί μοίρασαν αλκοολόμετρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Ενημερωτικές δράσεις σε όλη την Κρήτη (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Αστυνομικοί μοίρασαν αλκοολόμετρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Ενημερωτικές δράσεις σε όλη την Κρήτη (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικοί, μοίρασαν σε πολίτες έντυπο ενημερωτικό υλικό και αλκοολόμετρα, ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου

Ενημερωτικές δράσεις, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Ειδικότερα, στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις: Η μία στις 11 το πρωί στον κόμβο των Αθανάτων, στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών, και η δεύτερη μία ώρα αργότερα, στον κόμβο Επισκοπής επί του ΒΟΑΚ. Οι αστυνομικοί, μοίρασαν σε πολίτες έντυπο ενημερωτικό υλικό και αλκοολόμετρα, ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση της Τροχαίας, στις 10 το πρωί, στον Κλαδισό, ενώ στο Ρέθυμνο, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Αναφορικά με το Λασίθι, στις 6 το απόγευμα, στον κόμβο του Ξηρόκαμπου, το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού Λασιθίου και το Σωματείο Μηχανικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, σε μια κοινή δράση ενημέρωσης θα ενεργούν επιτόπιο τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (πίεση ελαστικών, έλεγχος εγκέφαλου οχήματος και άλλους τεχνικούς διαγνωστικούς ελέγχους).

Με αφορμή την έξοδο των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα του νησιού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζει στους οδηγούς πως η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι μια κοινή προσπάθεια και για τον λόγο αυτό θα πρέπει:

  • Να φροντίζουν ώστε όλοι οι επιβάτες του οχήματος να φορούν ζώνη ασφαλείας και τα παιδιά να μεταφέρονται στα ειδικά για την ηλικία και το βάρος τους παιδικά καθίσματα. Επίσης, οι αναβάτες των μοτοσυκλετών να φορούν προστατευτικό κράνος.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να μην κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου ενώ οδηγούν.
  • Να μην υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους ή τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματός τους κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News