Ηράκλειο: SOS εκπέμπει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων - Κινδυνεύει με λουκέτο (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: SOS εκπέμπει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων - Κινδυνεύει με λουκέτο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες ευρώ αναγκάζονται να πληρώνουν γονείς στο Ηράκλειο, οι οποίοι καταγγέλλουν πως το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου, μία από τις ελάχιστες δημόσιες  δομές ψυχικής υγείας στην Κρήτη, κινδυνεύει να κλείσει με λουκέτο

  • Κινδυνεύει με λουκέτο η δομή που μαστίζεται από την υποστελέχωση
  • Βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικές μονάδες υγείας
  • Οι γονείς του Ηρακλείου διεκδικούν αναβάθμιση της δομής

Σε μία περίοδο που οι αριθμοί για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σοκάρουν και την ώρα που τα αιτήματα για παιδοψυχιατρική  περίθαλψη είναι αυξημένα, αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Όπως καταγγέλλει η Ένωση του Συλλόγου Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου, η συγκεκριμένη δομή έχει ανάγκη από άμεση στελέχωση, καθώς μέχρι σήμερα είναι αδύνατο ακόμη και να πιάσουν γραμμή στο τηλέφωνο, πόσο μάλλον να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους. Την ίδια ώρα, ακόμα πιο βαθιά καλούνται δεκάδες γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, με την προσφυγή σε ιδιωτικές μονάδες υγείας να είναι μονόδρομος. 

Με το σύνθημα ότι η ψυχική υγεία των παιδιών αποτελεί κρατική ευθύνη, οι γονείς στο Ηράκλειο διεκδικούν αναβάθμιση του κέντρου με έκτακτη χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισημαίνοντας πως δεν χωράει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News