Κρήτη

Ξανθός: «Συστηματική η απαξίωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας»

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανδρέα Ξανθός, την περασμένη Πέμπτη, 4 Αυγούστου

Το Νοσοκομείο - Κ.Υ. Ιεράπετρας επισκέφθηκε στις 4 Αυγούστου ο πρώην υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και στελέχη της Ν.Ε. Λασιθίου και της Ο.Μ. Ιεράπετρας.

Στο νοσοκομείο είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των εργαζομένων διαπιστώνοντας για ακόμη μια φορά την απαξιωτική  και καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τα τελευταία 3 χρόνια στον χώρο της δημόσιας Υγείας.

Στην συζήτηση και συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Μανόλης Θραψανιώτης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους εκπροσώπους του Δήμου, των δημοτικών παρατάξεων αλλά και εκπροσώπων των Εργαζομένων και των Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με κοινή διαπίστωση, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «με λύπη διαπιστώνουμε ότι ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια για αναβάθμιση του Νοσοκομείου πλέον έχουν γίνει βήματα πίσω».

Δεσμεύτηκε ότι ο άμεσος στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι η ισότιμη στήριξη όλων των δομών υγείας στο Λασίθι γιατί δεν αμφισβητείται η σημασία και ο ιδιαίτερος ρόλος κάθε δομής.

Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση επιβάλλει συνολική αλλαγή στρατηγικής και γενναία επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, με νέο πλαίσιο κινήτρων (εργασιακών - μισθολογικών - εκπαιδευτικών - επιστημονικής εξέλιξης - κοινωνικής υποστήριξης, κλπ.), με ειδική μέριμνα για τις άγονες δομές, ειδικότητες και ιατρικές θέσεις σε όλη τη χώρα.

Χωρίς αυτά τα κίνητρα, χωρίς μια διαφορετική διαχείριση της κρίσης στελέχωσης του συστήματος (μηχανισμός μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (επικουρικοί της πανδημίας κ.α.) σε αορίστου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι ήδη εξειδικευμένο προσωπικό, επιστροφή των εργαζομένων που είναι σε αναστολή και 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 3ετίας για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών) και χωρίς σοβαρή ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ με τελικό στόχο τη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια