Μαμουλάκης: Οικονομική στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας

Κρήτη
Μαμουλάκης: Οικονομική στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, ο τομέας της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας βάλλεται πανταχόθεν τα τελευταία χρόνια, τόσο από τις συνέπειες της πανδημίας, όσο και από τις αυξήσεις στην ενέργεια και στην αγορά πρώτων υλών, που εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος παραγωγής

Την αναγκαιότητα άμεσης οικονομικής στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Σταύρου Αραχωνίτη και 37 ακόμη Βουλευτών.

«Ένας κλάδος με ιστορία χιλιάδων ετών, βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο ότι το σύνολο των παραγωγών αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και οι μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές, που έχουν υποστεί και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, παραμένουν εκτός μέτρων στήριξης, ζητάμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση οικονομική ενίσχυσή τους προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, ο τομέας της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας βάλλεται πανταχόθεν τα τελευταία χρόνια, τόσο από τις συνέπειες της πανδημίας, όσο και από τις αυξήσεις στην ενέργεια και στην αγορά πρώτων υλών, που εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος παραγωγής. Ως απόρροια των παραπάνω η αμπελοκαλλιέργεια καθίσταται ουσιαστικά μια οικονομικά επιζήμια δραστηριότητα, ενώ τα μέσα τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί, αφορούν την ενίσχυση μόνο μια μικρής μερίδας αμπελουργών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News