Χανιά: Δύο τόνους ηλεκτρικές συσκευές συγκέντρωσαν συνεργεία του δήμου

Κρήτη
Χανιά: Δύο τόνους ηλεκτρικές συσκευές συγκέντρωσαν συνεργεία του δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα συνεργεία συγκέντρωσαν με το σύστημα «πόρτα-πόρτα» δυο τόνους ηλεκτρικού εξοπλισμού με σκοπό την ανακύκλωση τους

Δύο τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της δράσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου στα Χανιά.

Η δράση, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, διήρκησε από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν όσοι είχαν εκδηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον από όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων.

Η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους.

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι «η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών έχει πλέον υψηλή θέση στην ατζέντα όλων των χωρών. Τα περισσότερα από τα μέρη των ηλεκτρικών συσκευών μπορούν πλέον να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων. Μάλιστα, όσο κρατάμε μια συσκευή που η τεχνολογία της δεν είναι οικολογική και ενεργειακή είναι το ίδιο ζημιογόνος για το περιβάλλον όσο και η μη ανακύκλωσή της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News