Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για τον 20χρονο Γιώργο - Η τελευταία διαδρομή με το δίκυκλο (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για τον 20χρονο Γιώργο - Η τελευταία διαδρομή με το δίκυκλο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος τα τροχαία στην Κρήτη, η οποία θρηνεί 34 θύματα από την αρχή του έτους με τελευταίο τον άτυχο Γιώργο, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας, 8 Αυγούστου έκανε την τελευταία διαδρομή με το δίκυκλό του στην Λεωφόρο Κνωσού - Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής

Βίαια κόπηκε το νήμα της ζωής του 21χρονου Γιώργου, ο οποίος έκανε χθες το βράδυ την τελευταία διαδρομή του με το δίκυκλο. Η είδηση του χαμού ενός νέου παλικαριού στην άσφαλτο συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για το 34ο θύμα τροχαίου από την αρχή του έτους.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 11:00 το βράδυ της Δευτέρας, 8 Αυγούστου, όταν το δίκυκλο του 21χρονου εξετράπη της πορείας του στην Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο.

Το μηχανάκι προσέκρουσε στο διάζωμα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του νέου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, ωστόσο δυστυχώς, ο 21χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν ιδιαίτερα την νύχτα αυτοκίνητα και μηχανές, σκορπώντας ανησυχία, καθώς οι οδηγοί παίζουν την ζωή τους κορώνα - γράμματα.

Συχνά γίνονται μάρτυρες μία παράλογης και επικίνδυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

Μεγάλος φόβος των αρχών είναι μην αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα δυστυχήματα των Αύγουστο, καθώς αναμένεται απόβαση ξένων επισκεπτών στο νησί και η θερινή ραστώνη μας κάνει να αψηφούμε τους «χρυσούς» κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Δυστυχώς η συμπεριφορά μας στον δρόμο δεν είναι πολλές φορές αυτή που θα έπρεπε και βλέπετε και τα νούμερα και πόσους νεκρούς θρηνεί η Κρήτη γενικότερα, κάθε χρόνο», όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ηρακλείου Αλέξανδρος Μεϊμαράκης.

«Καταλαβαίνετε ότι εμείς πρώτοι θα πρέπει να προσέξουμε, να μην πιούμε και να οδηγήσουμε, να έχουμε σωστά συντηρημένο το όχημά μας και ένα παραπάνω τώρα που έχει περισσότερη κίνηση στους δρόμους να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί», όπως ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά από την αρχή του έτους, η Κρήτη θρηνεί ήδη 34 θύματα τροχαίων, σύμφωνα με τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «Εσύ Πρώτα», ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη υπερβεί τον περυσινό, καθώς μέχρι τις 9 Αυγούστου του 2021, τα θύματα ήταν 29.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News