Γαύδος: Διάσημοι κατασκηνωτές εναντίον του Δήμου - Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

Κρήτη
Γαύδος: Διάσημοι κατασκηνωτές εναντίον του Δήμου - Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιχμηρή δημόσια διαμαρτυρία της γνωστής ηθοποιού Κλέλιας Ρένεση για το κλείσιμο της βρύσης στην ξακουστή παραλία του Σαρακήνικου

Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σίριαλ» μιας ιδιότυπης... διαμάχης διαρκείας, που φαίνεται να μαίνεται μεταξύ διάσημων κατασκηνωτών και της δημοτικής Αρχής Γαύδου, ήρθε να προστεθεί χθες, με την αιχμηρή δημόσια διαμαρτυρία της γνωστής ηθοποιού Κλέλιας Ρένεση για το κλείσιμο της βρύσης στην ξακουστή παραλία του Σαρακήνικου.

Η χθεσινή ανάρτηση διαμαρτυρίας της Κλέλιας Ρένεση, που δεν άργησε να κάνει τον γύρο των δημοσιευμάτων και της χώρας, δεν είναι το πρώτο ξέσπασμα οργής της συγκεκριμένης ηθοποιού κατά της δημοτικής Αρχής Γαύδου. Η ίδια, λάτρης και τακτική επισκέπτρια της ακριτικής νήσου, κατά καιρούς έχει κάνει παρόμοιες επικριτικές αναρτήσεις, ενώ είχε εξαπολύσει αιχμηρά... «πυρά» και τον Μάιο, όταν και είχε ξεδιπλωθεί ένα σκηνικό έντασης με φόντο τις κατεδαφίσεις σε πρόχειρα καταλύματα που είχαν στηθεί.

Το τότε σκηνικό είχε μάλιστα συμπέσει χρονικά με την προβολή-αφιέρωμα εκπομπής στους κατασκηνωτές-survivors της Γαύδου και είχε πάρει μεγάλη έκταση και σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η δημοτική Αρχή και η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, είχε κάνει λόγο από τη μεριά της για στοχοποίηση της δημοτικής Αρχής, επειδή προσπάθησε να πράξει τα αυτονόητα και να διασφαλίσει τη νόμιμη τάξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη:

Γαύδος: Ο ακριτικός παράδεισος - Οδοιπορικό στις χρυσαφένιες παραλίες (εικόνες)

Στη σχετική ανακοίνωση που είχε βγει τότε, η πλευρά της δημάρχου υπενθύμιζε ότι η Γαύδος είναι προστατευόμενο νησί του δικτύου «Natura», ενώ σε αρκετές περιοχές η πρόσβαση με όχημα είναι ακατόρθωτη.

«Σε τέτοιες περιοχές διαμένουν οι χαρακτηριζόμενοι “survivors” σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει οι ίδιοι. Προφανώς, μόνιμες και ημιμόνιμες παράνομες κατασκευές απαγορεύονται εκ του νόμου. Δυστυχώς, στις εκκλήσεις μας για να μη στήνονται κατασκευές και να απομακρυνθούν οι ήδη υπάρχουσες, δεν εισακουστήκαμε. Οι Αρχές “νίπτουν τας χείρας τους” και επομένως ο ρόλος του “κακού”, που εφαρμόζει τους νόμους, εναπόκειται στην ενσυναίσθηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου», επισημαινόταν χαρακτηριστικά από πλευράς Δήμου Γαύδου.

Φαίνεται, πάντως, ότι είναι μια “κολόνια” που κρατά καιρό αυτή η άτυπη διαμάχη μεταξύ δημοτικής Αρχής Γαύδου και κατασκηνωτών, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν και γνωστοί ηθοποιοί ή άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, με το νέο σημείο τριβής αυτή τη φορά την παροχή νερού!

Για του λόγου το αληθές, η κίνηση του Δήμου Γαύδου να κλείσει και τη δεύτερη βρύση που υπήρχε στην παραλία του Σαρακήνικου προκάλεσε το δημόσιο ξέσπασμα της Κλέλιας Ρένεση, η οποία αυτή την περίοδο απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο όμορφο ακριτικό νησί μαζί με την κόρη της.

Η γνωστή ηθοποιός σημειώνει στην ανάρτησή της ότι διαμαρτυρήθηκε στους υπεύθυνους που βρέθηκαν στην παραλία για να κλείσουν τη βρύση και τους τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού τα παιδάκια δεν μπορούν να περπατούν 1 χλμ. για την επόμενη βρύση.

Η ανάρτηση της ηθοποιού - «Πώς γίνεται ν’ αγαπάς έναν τόπο, και να σ’ αφήνουν τόσο εκτεθειμένο»

«Είναι 8 Αυγούστου στο νησί της Γαύδου, και κλιμάκιο του Δήμου Γαύδου θεώρησε σωστό να έρθει να κλείσει και τη δεύτερη βρύση νερού που υπήρχε για τους κατασκηνωτές του Σαρακήνικου (μη φανταστείτε πολυτέλειες, ένα βρυσάκι να ξεπλένεις τα παιδιά από τα αλάτια). Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό στη μέση του Αυγούστου κι ενώ όλοι έχουμε στηριχθεί σ’ αυτό το βρυσάκι και φέρνουμε τα παιδιά μας εδώ, αυτοί μου απάντησαν πως η Γαύδος δεν έχει νερό και δεν μπορεί να προσφέρει δωρεάν νερό στους κατασκηνωτές...

Όταν τους είπα, με χαρά να πληρώσω και να ενισχύσω κι εγώ μια κατάσταση (ούσα νησιώτισσα, ξέρω τι πάει να πει έλλειψη νερού), που είναι η ντουζιέρα, μου υπέδειξαν μία ένα χιλιόμετρο μακριά!

Όταν τους είπα πως τα παιδιά δεν μπορούν να περπατάνε τόση ώρα μέσα στο λιοπύρι του Λιβυκού για να ξεπλύνουν το σωματάκι τους, μου απάντησαν πως θα φτιάξουν κι εδώ ντουζιέρες με κέρματα. “Πότε;”, ρώτησα! “ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ”, μου απάντησαν» ήταν η ανάρτηση που έκανε η Κλέλια Ρένεση και, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε τον γύρο της χώρας, με την ίδια να καταλήγει: «Πώς γίνεται ν’ αγαπάς και να στηρίζεις έναν τόπο, και να σ’ αφήνουν τόσο εκτεθειμένο...

Πώς γίνεται να μην υπάρχει μέριμνα από τις Αρχές για μια φρόνιμη λύση προς όλες τις κατευθύνσεις, πριν φτάσουμε στη μέση Αυγούστου με την παραλία του Σαρακήνικου γεμάτη οικογένειες και παιδιά...

ΥΓ: Είναι πολιτική μου στάση και θέση να στηρίζω τη μεθόριο και τους ανθρώπους της... Σε καλό να μου βγει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News