«Μπαράζ» τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη - 700 πρόστιμα σε μία εβδομάδα (βίντεο)

Κρήτη
«Μπαράζ» τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη - 700 πρόστιμα σε μία εβδομάδα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι αυστηροί έλεγχοι της τροχαίας

Την τελευταία εβδομάδα βεβαιώθηκαν σε ολόκληρη την 700 άκρως επικίνδυνες παραβάσεις. Το παραπάνω γεγονός είναι εξόχως ανησυχητικό για το επίπεδο της οδικής ασφάλειας, παρά τους αυστηρούς ελέγχους και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Υπέρ των ελέγχων τάσσονται οι πολίτες συνειδητοποιώντας ωστόσο ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα που επικρατεί στους δρόμους του νησιού με αναρίθμητες ζωές να εξακολουθούν να χάνονται άδικα.

«Μαγκιά είναι να ζεις και όχι να χάνεις τη ζωή σου»

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με την ηγεσία της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ζητώντας από τον από τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης Γιώργο Λυμπινάκη να αυξηθούν κατά 50% οι τροχονομικοί έλεγχοι στο νησί, για την αντιμετώπιση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «είναι τραγικό να χάνουμε παιδιά, νέους ανθρώπους, αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωπο, είτε είναι ντόπιους είτε είναι επισκέπτης του νησιού, από απροσεξία ή από προβλήματα τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

Κατά την τελευταία περιοδεία του ο ίδιος είχε αναφέρει τα κάτωθι:

«Θέλω να κάνω έκκληση κυρίως στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας. Θέλουμε να διασκεδάζουν, θέλουμε να περνάνε καλά. Μαγκιά είναι να ζεις και όχι να χάνεις τη ζωή σου επειδή ήπιες παραπάνω από όσο πρέπει» τονίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς και την Εκκλησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News