Δικταίο Άντρο: Μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για το διάσημο Σπήλαιο του Λασιθίου (βίντεο)

Κρήτη
Δικταίο Άντρο: Μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για το διάσημο Σπήλαιο του Λασιθίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισκέπτες από κάθε γωνία του πλανήτη επισκέπτονται και φέτος το Δικταίο Άντρο στο Οροπέδιο Λασιθίου, το Σπήλαιο όπου σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Δίας

Παραμένει πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες το Δικταίο Άντρο στο Οροπέδιο Λασιθίου, εκεί όπου ο μύθος κρατιέται ζωντανός μέχρι και σήμερα. Και αυτό το καλοκαίρι τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Σπήλαιο, το οποίο οι ντόπιοι χαρακτηρίζουν ως «θησαυρό». 

«Ήταν πολύ ωραίο, πολύ εντυπωσιακό, και μας… δρόσισε είχε αρκετό κρύο μέσα στο σπήλαιο», περιγράφει επισκέπτης του Σπηλαίου.

Η μυθολογία, «στολίζει» την ιστορία του σπηλαίου που βρίσκεται στο Οροπέδιο Λασιθίου, στο οποίο εικάζεται ότι μετά την γέννηση του ο Δίας παρέμεινε και μεγάλωσε εκεί, από τους Δικταίους Κουρήτες, με τη φροντίδα της κατσίκας Αμάλθειας. 

«Από τον Ιούλιο και μετά έχει ξεκινήσει να έρχεται περισσότερος κόσμος, με οικονομικές δυσκολίες παρόλα αυτά ακόμη και για τους τουρίστες. Είμαστε όμως αρκετά ικανοποιημένοι μετά από δύο χρόνια πανδημίας η σεζόν κυλά πάρα πολύ καλά», αναφέρει καταστηματάρχης της περιοχής.

Το εντυπωσιακό μνημείο με τους τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία της περιοχής. Ικανοποιημένοι από την κίνηση αυτό το καλοκαίρι δηλώνουν οι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης πέριξ του σπηλαίου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η δυναμική της φετινής σεζόν δεν αποτυπώνεται στην κατανάλωση. 

Διστακτικοί και στις αγορές σουβενίρ και αναμνηστικών δώρων είναι οι επισκέπτες, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της περιοχής. 

«Ζορίζεται ο κόσμος το βλέπουμε, υπάρχει όμως ανταπόκριση σε παραδοσιακά περισσότερο αλλά και σε αναμνηστικά», υπογραμμίζει ιδιοκτήτης καταστήματος με σουβενίρ της περιοχής.

Το Σπήλαιο όπου γεννήθηκε σύμφωνα με τη μυθολογία ο Πατέρας των Θεών, είναι από τα σημαντικότερα και πιο γνωστά σπήλαια από τα 3000 στην Κρήτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News