Ηράκλειο: Νέα ηλεκτρονική απάτη - Επιχειρηματίας πάτησε το link και έχασε 12.000 ευρώ

Κρήτη
Ηράκλειο: Νέα ηλεκτρονική απάτη - Επιχειρηματίας πάτησε το link και έχασε 12.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «δίχτυα» των απατεώνων φέρεται να έπεσε ένας 59χρονος, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο κέντρο του Ηρακλείου

Χιλιάδες ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν επίδοξοι απατεώνες, από επιχειρηματία του Ηρακλείου. Οι ηλεκτρονικές απάτες δεν έχουν τέλος στο νησί, καθώς σε σχεδόν καθημερινή βάση καταγγέλλονται νέα περιστατικά, από πολίτες – θύματα των επιτήδειων.

Αυτή τη φορά στα «δίχτυα» των απατεώνων φέρεται να έπεσε ένας 59χρονος, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο κέντρο του Ηρακλείου και έχασε μέσα σε μια στιγμή το ποσό των 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Αυγούστου, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να πληρώσει ηλεκτρονικά την ενοικίαση ενός ΙΧ.

Έτσι, έστειλε ένα Link στον ανυποψίαστο 59χρονο, για την επιβεβαίωση της συναλλαγής. Όπως αποδείχτηκε, μέσα από το link, ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του 59χρονου, και μέσα από πέντε συναλλαγές κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 12.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News