Υπόθεση Ανδρουλάκη: «Ναι» από την κυβέρνηση σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Κρήτη
Υπόθεση Ανδρουλάκη: «Ναι» από την κυβέρνηση σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά να παραστεί ο Ανδρουλάκης», δήλωσε ο κ .Οικονόμου - Εάν κατατεθεί αίτημα για Εξεταστική, θα ανταποκριθούμε θετικά

Απάντηση στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την αναζήτηση τυχόν πολιτικών ευθυνών αναφορικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, έδωσε η κυβέρνηση, δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου.

Σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

Φωτογραφία αρχείου INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News