Ηράκλειο: Χιλιάδες ευρώ οι ζημιές που προκάλεσαν βάνδαλοι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Χιλιάδες ευρώ οι ζημιές που προκάλεσαν βάνδαλοι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξωσχολικοί εισέβαλαν στο χώρο του υπό ανακατασκευή σχολείου - Έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν φθορές στα κουφώματα, έριξαν μπογιές στους τοίχους και κατέστρεψαν τις τουαλέτες

Απο 6 έως 10 χιλιάδες ευρώ, υπολογίζονται οι ζημιές που άγνωστοι εξωσχολικοί παράγοντες προκάλεσαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. 

Οι βάνδαλοι, εισέβαλαν στο χώρο του σχολείου το οποίο βρίσκεται υπο ανακατασκευή και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρχανών - Αστερουσίων, Γιώργο Κοκοσάλη, δεν άφησαν τίποτα όρθιο. 

Το σχολείο είναι μεν κλειστό λόγω των θερινών διακοπών, ωστόσο τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό του χώρο, εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής.

Το όλο έργο ανακατασκευής, όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης, κοστίζει 800.000 ευρώ. 

Στόχος των εργασιών που εκτελούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, ήταν αυτό να παραδοθεί ανακαινισμένο στις 11 Αυγούστου,  ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί, να  κάνουν ποδαρικό με τη νέα σχολική χρονιά σε ένα σύγχρονο και ανακαινισμένο σχολικό κτίριο.

Οι άγνωστοι δράστες, λεηλάτησαν τις υποδομές του κτηρίου, με τις περισσότερες απο αυτές να έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα. 

Στο πέρασμά τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, κατέστρεψαν και έσπασαν οτιδήποτε νέο είχε τοποθετηθεί.

Έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν φθορές στα κουφώματα, έριξαν μπογιές στους τοίχους, μέχρι που έφτασαν στο σημείο να καταστρέψουν ακόμα και τις τουαλέτες του σχολείου.

Μετά το θλιβερό αυτό συμβάν και αφού ενημερώθηκε ο δήμος, στο χώρο βρέθηκε η Τεχνική Υπηρεσία όπως επίσης και η σήμανση, με τις έρευνες τώρα να εστιάζονται σε ανήλικους οι οποίοι και κατά το παρελθόν είχαν προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή.

Για το περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση κατ΄αγνώστων  από τον Δήμο ενω η αστυνομία αναζητά τους δράστες.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News