Κρήτη: «Φουντώνουν» εκ νέου οι συζητήσεις για τα υδατοδρόμια - Στο «κάδρο» πέντε περιοχές του νησιού (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: «Φουντώνουν» εκ νέου οι συζητήσεις για τα υδατοδρόμια - Στο «κάδρο» πέντε περιοχές του νησιού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικά στο δίκτυο των υδατοδρομίων εισέρχεται η Κρήτη, με τις πρώτες συζητήσεις μεταξύ δημοτικών και λιμενικών αρχών να έχουν ήδη ξεκινήσει σε 5 ακόμα περιοχές του νησιού

Το επενδυτικό πλάνο της Κρήτης στρέφεται αποφασιστικά και προς τη δημιουργία υδατοδρομίων. Οι διαδικασίες για τη λήψη των απαιτούμενων αδειών έχουν προχωρήσει για το Ρέθυμνο, τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τα Χανιά, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις σε Χερσόνησο, Ηράκλειο, Γάζι Μαλεβιζίου, Ρέθυμνο και Πλατανιά Χανίων

Εκτός κάδρου φαίνεται να βγαίνει πάντως σε αυτή τη φάση το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΛΗ στο νέο μάστερ πλαν δεν προβλέπεται η λειτουργία υδατοδρομίου και την ίδια ώρα οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δεν αφήνουν περιθώρια για μια τέτοια προοπτική.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές που ζεσταίνουν μηχανές για την κατασκευή υδαταδρομίων στο νησί μας, πρόκειται για μία διαδικασία που αναμφίβολα απαιτεί χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν, δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική για το νησί μας, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. 

Στόχος είναι η σύνδεση της Κρήτης με άλλα νησιά, όπως τις Κυκλάδες, τη Νότια Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με πτήσεις εξπρές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News