Άγιος Νικόλαος: Επεισοδιακός καθαρισμός στην πισίνα μετά το οξύ - Πώς προκλήθηκε το συμβάν (βίντεο)

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Επεισοδιακός καθαρισμός στην πισίνα μετά το οξύ - Πώς προκλήθηκε το συμβάν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ειδικές στολές για χημικά συμβάντα η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής - Αφόρητη η ατμόσφαιρα και κίνδυνος εισπνοής και διάβρωσής - Για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενοι

Εξαιτίας ενός σοβαρού λάθους και πιο συγκεκριμένα η ανάμιξη υλικών χλωρίου και υδροχλωρικού οξέως, ήταν αυτή που προκάλεσε χημική ένωση και είχε ως συνέπεια να πεταχτεί καυστικός αφρός, προκαλώντας αναστάτωση και παράλληλα μεγάλη κινητοποίηση της ΕΜΑΚ, το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Αυγούστου, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα σε λεβητοστάσιο ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο.

Υπενθυμίζεται πως στελέχη της 3η ΕΜΑΚ Κρήτης με στολές προστασίας από κάθε χημική και βιολογική απειλή, επιχείρησαν χθες σε λεβητοστάσιο ξενοδοχείου στον Αγίου Νικόλαο, έπειτα από ανάμειξη επικίνδυνων υλικών, με αποτέλεσμα καπνοί και αναθυμιάσεις που προέκυψαν από την ανάμειξη χλωρίου και υδροχλωρικού οξέως να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Με ειδικές στολές για χημικά συμβάντα η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

«Εξαιτίας λάθους ανάμιξης υλικών, χλωρίου και υδροχλωρικού οξέως, προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί καυστικός αφρός. Για τον λόγο αυτό ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, η οποία με ειδικό εξοπλισμό, μετέβη στο σημείο με 8 οχήματα και 20 υπαλλήλους», δήλωσε στο neakriti.gr o Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς.

Αφόρητη η ατμόσφαιρα και κίνδυνος εισπνοής και διάβρωσής

«Τυχόν επαφή του νέφους με το ανθρώπινο δέρμα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Ωστόσο, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με ασφάλεια από την Υπηρεσία μας. Με ειδικές στολές για χημικά συμβάντα έγινε η απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού από τη δεξαμενή της πισίνας» σημείωσε ο κ. Τσικαλάς.

Για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενοι

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό είχε αίσιο τέλος, καθώς δεν κινδύνευσε κανείς από τους παρευρισκόμενους. Ωστόσο, δύο υπάλληλοι χρειάστηκε να μεταβούν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση για περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News