Χανιά: Νέες προσπάθειες για την αξιοποίηση των παλιών Δικαστικών φυλακών μετά τη φωτιά που ξέσπασε

Κρήτη
Χανιά: Νέες προσπάθειες για την αξιοποίηση των παλιών Δικαστικών φυλακών μετά τη φωτιά που ξέσπασε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τη μεταφορά των δικαστικών φυλακών Χανίων στην Αγιά, το κτήριο παραμένει σε εγκατάλειψη - Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων επαναφέρει το θέμα, με αφορμή πυρκαγιά που σημειώθηκε στους χώρους του εγκαταλελειμμένου κτηρίου

Το αίτημα του για αξιοποίηση των παλιών Δικαστικών Φυλακών Χανίων, επαναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, με αφορμή πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του εγκαταλελειμμένου κτηρίου.

Είναι η δεύτερη φορά, που φωτιά στις φυλακές απειλεί μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου της πόλης. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά την απόδοση έστω ενός μέρους του κτηρίου στα Δικαστήρια Χανίων, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα αρχεία των δικαστικών υπηρεσιών που εδώ και χρόνια ασφυκτιούν.

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τη μεταφορά των δικαστικών φυλακών Χανίων στην Αγιά, το κτήριο παραμένει σε εγκατάλειψη.

Άστεγοι βρίσκουν κατά καιρούς καταφύγιο στους προσβάσιμους χώρους του, ενώ χθες μια ακόμη πυρκαγιά που κατασβέστηκε άμεσα, ήρθε να επαναφέρει την ανάγκη αξιοποίησης του.

«Υπήρχε και κίνδυνος αν ο δήμος δεν είχε μεριμνήσει για την αποψίλωση του χώρου να πάρει φωτιά και το δασάκι και να καούν και τα δικαστήρια. Είναι φοβερά αυτά τα πράγματα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης.

Θετικό αίτημα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, έχει εδώ και χρόνια διατυπώσει το αίτημα του το κτήριο που βρίσκεται νότια του Δικαστικού Μεγάρου, να παραχωρηθεί για την αποσυμφόρηση των Δικαστικών υπηρεσιών και κυρίως για τη φιλοξενία των αρχείων των Δικαστηρίων, 

«τα οποία αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης αδυναμία να τοποθετηθούν οπουδήποτε», όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «έχουν γεμίσει οι διάδρομοι, τα γραφεία, κι έχει υποχρεωθεί ο δικηγορικός σύλλογος να μισθώσει δύο διαμερίσματα».

Στο τελευταίο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου προς το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, η απάντηση ήταν θετική υπό προϋποθέσεις.

«Aποδέχεται το ΤΑΧΔΙΚ αρκεί προς τούτο να συμπράξει και οι Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. ώστε ο χώρος των διοικητικών υπηρεσιών να φιλοξενήσει άμεσα το αρχείο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Προκειμένου δε η μεταφορά των αρχείων των δικαστηρίων να προχωρήσει άμεσα, ο Δικηγορικός Σύλλογος δηλώνει διατεθειμένος να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος αποκατάστασης της εν λόγω πτέρυγας.

O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News