Εμπρησμός στο Βραχάσι: Απολογείται σήμερα η 45χρονη για ηθική αυτουργία

Κρήτη
Εμπρησμός στο Βραχάσι: Απολογείται σήμερα η 45χρονη για ηθική αυτουργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του Λασιθίου, ο 25χρονος που κατηγορείται ως υπαίτιος της μεγάλης φωτιάς

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του Λασιθίου, ο 25χρονος που κατηγορείται ως υπαίτιος της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη στο Βραχάσι. Ο νεαρός καθ’ ομολογία εμπρηστής φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του πως όλα συνέβησαν και ενώ ο ίδιος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να βάλει φωτιά, αλλά ήθελε, καίγοντας τις καλαμιές, να δημιουργήσει την «αίσθηση του πυροτεχνήματος». Εξάλλου, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως δεν περίμενε ότι η φωτιά θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της πυρκαγιάς - από την οποία σημειωτέον από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού οι φλόγες έφτασαν στην πλατεία του Βραχασίου, η οποία τη δεδομένη στιγμή έσφυζε από κόσμο - έχει συλληφθεί και μία γυναίκα 45 ετών, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη φέρεται να ήταν εκείνη που για λόγους ανταγωνιστικούς θέλησε να “τορπιλίσει” το επιτυχημένο πανηγύρι, μετατρέποντας σε σύγχρονο Νέρωνα τον 25χρονο, ο οποίος συνελήφθη πρώτος, καθώς τα στοιχεία της προανάκρισης αποκάλυψαν άμεσα τη δράση του. Η 45χρονη, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται να περάσει σήμερα Τρίτη το κατώφλι της ανακρίτριας.

Η πύρινη κόλαση

Υπενθυμίζεται πως η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις φλόγες να φτάνουν μια ανάσα από την κατάμεστη πλατεία του Βραχασίου. Ευτυχώς, η αστραπιαία εκκένωση του χώρου, η μάχη που δόθηκε αρχικά από τους ίδιους τους κατοίκους, αλλά και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα. Ο κόσμος αμέσως, χωρίς να χάσει χρόνο και παρά τον πανικό που επικράτησε, εγκατέλειψε την πλατεία. Όπως σημειώνουν, στην άμεση εκκένωση της περιοχής συνέβαλε το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ήταν σωστά παρκαρισμένα και δεν έκλεινε την έξοδο κάποιο εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται πως άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία με 12 οχήματα, 35 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων έσβησε την πυρκαγιά, μετά από αρκετές ώρες, όταν πλέον είχε ξημερώσει. Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η επόμενη μέρα βρήκε τους κατοίκους να μετρούν τις... πληγές τους, αλλά και να διαπιστώνουν πως, παρά την αναστάτωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν με πολύ πιο δυσμενή τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News