Ορκίστηκαν οι νέοι γιατροί της Κρήτης

Κρήτη
Ορκίστηκαν οι νέοι γιατροί της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

120 φοιτητές, 9 διδάκτορες και 63 απόφοιτοι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης έδωσαν τον όρκο στον Ιπποκράτη

Ορκίστηκε η επόμενη γενιά γιατρών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε μία πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο κατάμεστο αίθριο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής.

Με τη συμμετοχή γονέων αλλά και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, ορκίστηκαν και έλαβαν το πτυχίο τους 120 φοιτητές, 9 διδάκτορες και 63 απόφοιτοι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Κοχιαδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Λένα Μπορμπουδάκη, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, κ.ά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους αποφοίτους, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη διεθνή κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, αλλά και την άρτια επιστημονική εκπαίδευση που προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών της.

Ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, αφού συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους για την επιτυχία τους, τους παρότρυνε να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στην Ιατρική επιστήμη, υπηρετώντας ένα λειτούργημα με οικουμενικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Με τον όρκο του Ιπποκράτη, όπως επισήμανε, αναλαμβάνουν τη δέσμευση να υπηρετήσουν με αφοσίωση, πάθος, συνέπεια και αυταπάρνηση τις αρχές, τις αξίες και το ανθρωπιστικό νόημα που αποπνέει η ιατρική παιδεία που έλαβαν. Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι θα αναδειχθούν σε άριστους πρεσβευτές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τοποθετώντας την πατρίδα μας στον διεθνή χάρτη της αναγνωρισμένης και τεκμηριωμένης ιατρικής εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η ομιλία του ομότιμου καθηγητή Καρδιολογίας Παναγιώτη Βάρδα με θέμα “Η Ιατρική και ο άνθρωπος στους αιώνες της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χάρης Βαβουρανάκης καλωσόρισε τους απόφοιτους στη μεγάλη επαγγελματική ιατρική οικογένεια και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επαγγελματικό τους βίο. Το καθιερωμένο για 7η συνεχή χρονιά Βραβείο Αριστείας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου απονεμήθηκε στους πρώτους σε βαθμολογία από τους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής, κ. Φίλιππο Νικητάκη και κ. Χρήστο Σπυνθουράκη.

Βραβεία και υποτροφίες

37 χρόνια Ιατρική Σχολή Κρήτης

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων από τη δωρεά της Ελισάβετ Καραμίντζου στους πρώτους αποφοιτήσαντες κ.κ. Φίλιππο Νικητάκη, Χρήστο Σπυνθουράκη και Κυριάκο Λεφάκη. Ακολούθησε η απονομή της Υποτροφίας “Χριστίνα Σπυράκη” στον κ. Εμμανουήλ Αγρυμάκι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Νευροεπιστήμες”.

Ακολούθησε η απονομή διδακτορικών διπλωμάτων από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Γ. Κοντάκη και τον κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή κ. Γ. Κοχιαδάκη.

Στη συνέχεια, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής απένειμε τα διπλώματα για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με τους διευθυντές των προγραμμάτων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής από τον κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Γιώργο Κοχιαδάκη.

Με την τελετή ορκωμοσίας της 29ης Ιουλίου η Ιατρική Σχολή ολοκληρώσει αισίως 37 χρόνια προσφοράς στην προπτυχιακή εκπαίδευση, καταγράφοντας 2.694 αποφοίτους, καθώς και 873 ενεργούς φοιτητές στο ενεργητικό της.

Η πραγματοποίηση της τελετής των αποφοίτων, σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ευφορίας, σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της πανδημίας και την άρση των υγειονομικών περιορισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News