Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο neakriti.gr: «Είμαι ερωτευμένος με την Κρήτη»

Κρήτη
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο neakriti.gr: «Είμαι ερωτευμένος με την Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγάπη μου για την Κρήτη είναι μεγάλη, δεν... τελειώνει ποτέ

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο Ηράκλειο, ο αγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στο neakriti.gr για την παράσταση, την αγάπη του για την Κρήτη αλλά και για τα τοπικά εδέσματα που ανυπομονεί να γευτεί ξανά.

Ειδικότερα, στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της περιοδείας «Ο κουρέας της Σεβίλλης» ο οποίος όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε μετρά τις ώρες για την άφιξη του στο νησί.

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» είναι μια παράσταση η οποία έχει έρθει σε ένα χρονικό σημείο της καριέρας μου που την είχα ανάγκη όχι μόνο εγώ αλλά και ο κόσμος που επικοινωνεί μαζί της. Είναι ένα γλέντι ψυχή, μία παράσταση που περνάμε καλά. Ταξιδεύουμε μέσα από τα λόγια του Καρόν ντε Μπομαρσέ και από τα οπερετικά στοιχεία του «Κουρέα της Σεβίλλης» σε έναν άλλον κόσμο που το χαμόγελο του κοινού και η χαρά του είναι απερίγραπτη. Το ταξίδι που κάνουμε αυτό το καλοκαίρι ήταν κάτι που μας προέτρεψε η επιτυχία της παράστασης για να το επικοινωνήσουμε σε περισσότερο κόσμο που δεν μπορούσε να έρθει στην Αθήνα.

Δεν θα μπορούσε ο «κουρέας» να μην έχει ελληνικά στοιχεία

Δεν θα μπορούσε ο «κουρέας» να μην έχει ελληνικά στοιχεία. Έχει εξυπνάδα, πονηριά, έχει την ανάγκη να βοηθήσει για να κερδίσει ο έρωτας. Είναι πράγματα τα οποία έτσι και αλλιώς τα κατέχουμε οι Έλληνες, έχει αίσθηση του δικαίου. Στην ιστορία μας ο έρωτας κυριαρχεί και ο αγώνας του Μπαρτόλο ενός μεγάλου ηλικιακά γιατρού, ο οποίος θέλει να παντρευτεί την μικρή Ροζίνα, έρχεται σε μια κατάσταση μονομαχίας με τον Κόμη Αλμαβίβα και ο κουρέας καλείται να μεσολαβήσει έτσι ώστε να κερδίσει ο έρωτας.

Αυτό που κάνει ένας ηθοποιός, ειδικά στην εποχή που ζούμε, θεωρείται λειτούργημα και όχι τόσο επάγγελμα.

Κατά βάση είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, παλαιότερα ίσως ήμουν περισσότερο αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια η αισιοδοξία μου βαλλόταν, παρ' όλα αυτά είναι μονόδρομος το να έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι όλοι κυνηγάμε τα όνειρα μας, ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τους νεότερους, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε την νέα γενιά. Νομίζω σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουμε διαλέξει, ειδικά του θεάτρου, έχουμε την ευτυχία να μας κάνει να αισιοδοξούμε η ίδια η δουλειά. Το γεγονός πως βρίσκομαι πάνω στη σκηνή, ότι μπορώ να παίξω με τις χορδές των συναισθημάτων του κοινού και να τους κάνω να χαίρονται, να στεναχωριούνται, να συγκινούνται όλα αυτά είναι πράγματα που μόνο αισιοδοξία μπορούν να μου φέρουν από τη στιγμή που έχω τη δύναμη να το κάνω. Αυτό που κάνει ένας ηθοποιός, ειδικά στην εποχή που ζούμε, θεωρείται λειτούργημα και όχι τόσο επάγγελμα.

Το παραμύθι «Ο Ροδομάγουλος» ήταν μια ιδέα, σκέψη, όνειρο παλαιότερο το οποίο κατάφερα να τελειώσω την περίοδο την καραντίνας. Μέσα από το παραμύθι μιλάω για όλα όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή, η αγάπη, ο έρωτας, η φιλία. Αναφέρομαι στην απώλεια με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά νομίζω πως έχουν ενσωματωθεί σε αυτό το παραμύθι όλα εκείνα που προσωπικά αισθάνομαι πως αξίζουν τον λόγο για να υπάρχουν στη ζωή. Θέλω με έναν τρόπο να το μεταδώσω είτε σε μικρά παιδιά, είτε σε μεγαλύτερα. Μπορεί εύκολα ο γονιός να μεταφέρει την ιστορία όπως ο ίδιος επιθυμεί στα παιδιά και να την χαρούν πολύ.

Αυτή η αγάπη μου για την Κρήτη, είναι μεγάλη, δεν τελειώνει ποτέ

Αυτή η αγάπη μου για την Κρήτη, είναι μεγάλη, δεν τελειώνει ποτέ. Έχω δηλώσει πως είμαι ερωτευμένος με το νησί, είναι μεγάλη η χαρά όταν το επισκέπτομαι και μου έχει λείψει. Την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Κρήτη ήταν για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς «Καρτ Ποστάλ» αλλά ήταν για λίγες ημέρες, δεν πρόλαβα να την χαρώ. Όλο σκέφτομαι πώς θα γίνει του χρόνου να μη δουλεύω ώστε να καταφέρω να έρθω να την γυρίσω όλη. Η Κρήτη έχει την ψυχή μας, θα θέλαμε να είναι η ψυχή μας σαν της Κρήτης. Έχει μια ελευθερία, μία αύρα διαφορετική. Αγαπώ πολύ τους Κρητικούς, έχω πολλούς φίλους. Έχω διατελέσει ηθοποιός στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το 2011 και το 2012, ήταν μεγάλη απόλαυση για εμένα.

Τι έχω ξεχωρίσει από την κρητική γαστρονομία; Μα φυσικά γαμοπίλαφο, στάκα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, ανυπομονώ να έρθω Κρήτη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News