Κρήτη

Νικόλας Ραπάνης: Επέστρεψε στην Κρήτη με το ασημένιο μετάλλιο του παγκόσμιου διαγωνισμού(βίντεο)

Το βλέμμα του ταλαντούχου 17χρονου είναι στραμμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, φιλοδοξώντας να συνεχίσει τις σπουδαίες του σε κάποιο από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα

Με το ασημένιο μετάλλιο ανά χείρας επέστρεψε στην Κρήτη ο Ηρακλειώτης Νικόλας Ραπάνης, αφότου κατέκτησε τη Σίλικον Βάλεϊ με τις γνώσεις του στο Excel.

Ο νεαρός «σπεσιαλίστας των υπολογιστών» προ ολίγων ημερών μετέβη στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου διεξήχθη η τελετή βράβευσης και παρέλαβε το έπαθλο των 3.500 δολαρίων. Αμέσως μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο, μίλησε στο neakriti.gr και αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, που δεν είναι άλλα από την συνέχιση των σπουδών του σε κάποιο από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Η κατάκτηση της Σίλικον Βάλεϊ για τον Νικόλα Ραπάνη δεν ήταν ούτε η αρχή ούτε το τέλος. Πριν από δύο μήνες ο Ηρακλειώτης μαθητής στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού και ακολούθησε η δεύτερη θέση στον πλανήτη.

Συγκροτημένος, ταπεινός αλλά και ευτυχής, ο μαθητής του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επεσήμανε ότι χωρίς την συμβολή της οικογένειάς του αλλά και επαγγελματιών στον χώρο της επιστήμης υπολογιστών δεν θα είχε φτάσει στην σπουδαία αυτή διάκριση.

Η ανάρτηση του περήφανου πατέρα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια