Καιρός τύπου Hot Dry Windy: Επικίνδυνο διήμερο για φωτιές στην Κρητη

Κρήτη
Καιρός τύπου Hot Dry Windy: Επικίνδυνο διήμερο για φωτιές στην Κρητη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χειρότερος συνδυασμός, για τις πυρκαγιές είναι καιρός θερμός και ταυτόχρονα ξηρός, με συνοδεία υψηλής θερμοκρασίας και ανέμων - το λεγόμενο Hot Dry Windy Weather

Ο χειρότερος συνδυασμός, για τις πυρκαγιές είναι καιρός θερμός και ταυτόχρονα ξηρός, με συνοδεία υψηλής θερμοκρασίας και ανέμων - το λεγόμενο Hot Dry Windy Weather.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σήμερα και αύριο αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού Hot - Dry - Windy.

1) Διατηρείται το πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία σε Αττική, Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

2) Διατηρείται το υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία σε Έβρο (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δαδιάς), Χίο, και τοπικά σε Ροδόπη, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Λέσβο, και Αν. Σάμο.

3)_Διατηρείται το υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Κυκλάδες, Κάσο, Κάρπαθο και Ν. Κρήτη.

Φωτογραφία αρχεόιυ ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News