Μια ανάσα από το γλέντι... οι φλόγες - Η επόμενη ημέρα στο Βραχάσι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Μια ανάσα από το γλέντι... οι φλόγες - Η επόμενη ημέρα στο Βραχάσι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταμεσονύχτιος εφιάλτης με μεγάλη πυρκαγιά μια ανάσα από την πλατεία και τους κάτοικους να διαπιστώνουν πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν με πολύ πιο δυσμενή τρόπο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 28 Ιουλίου, όταν ξέσπασε φωτιά κάτω από τον οικισμό Βραχάσι, στο Λασίθι. Η φωτιά προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς εκείνη την ώρα, στην πλατεία του χωριού, βρισκόταν σε εξέλιξη πανηγύρι.

Ο κόσμος αμέσως, χωρίς να χάσει χρόνο και παρά τον πανικό που κάποιοι μεταξύ των συμμετεχόντων έδειξαν ότι είχαν, εγκατέλειψε την πλατεία για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τη φωτιά.

Η μάχη κράτησε όλη τη νύχτα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παλεύει με τις φλόγες, έχοντας στη διάθεσή της 12 οχήματα, 35 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μόλις πλέον είχε ξημερώσει.

Θα μπορούσε, φυσικά, οι εξελίξεις να ήταν πολύ χειρότερες, αφού μιλάμε για ένα πρωτοφανές περιστατικό. Την εκδήλωση φωτιάς σε ώρα που ήταν σε εξέλιξη κρητικό γλέντι, με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Μάλιστα, αμέσως μετά τις 2 τα ξημερώματα, που έγινε αντιληπτή η φωτιά, έφτασαν στην περιοχή ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που ευτυχώς δε χρειάστηκε να μεταφέρουν άνθρωπο στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, μέχρι και χθες δεν είχαν διαπιστωθεί τα αίτια της πυρκαγιάς. Πάντως, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους κάτοικους να μετρούν τις… πληγές τους αλλά και να διαπιστώνουν πως παρά την αναστάτωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν με πολύ πιο δυσμενή τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News