Κρήτη: Στους 33 οι νεκροί στην άσφαλτο από την αρχή του έτους (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Στους 33 οι νεκροί στην άσφαλτο από την αρχή του έτους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο τον Ιούλιο ο νομός Χανίων μέτρησε έξι νεκρούς από τροχαίο δυστυχήματα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην άσφαλτο για την Κρήτη με τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα να ανέρχεται σε 33 για το τρέχον έτος.

Με την περιφέρεια Κρήτης να κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες πανελλαδικά σε αριθμό τροχαίων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με παρέμβασή του κατά την τελευταία επίσκεψη του στο νησί, σημείωσε ότι οι έλεγχοι για τροχονομικές παραβάσεις έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Φρικτή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι μόνο στα Χανιά τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα τέσσερα νέα παιδιά από 15 έως 23 ετών και δύο γυναίκες 65 ετών.

Με την κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη έναν ανελέητο πόλεμο στην άσφαλτο, οι αρχές απευθύνουν έκκληση τους οδηγούς για τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, ενώ γεγονός αποτελεί το ότι ευάριθμα σημεία στους κρητικούς δρόμους αποτελούν καρμανιόλες.

Το χρονικό του τελευταίου θανατηφόρου τροχαίου

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουλίου στα Χανιά μία 65χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα παράσυρσης και εγκατάλειψης από οδηγό μπετονιέρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της Καντάνου. Η γυναίκα βρέθηκε να κείτεται στην άσφαλτο από περιστατικούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μαρτυρίες για εμπλοκή οχήματος στο περιστατικό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, έχοντας τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία της πνοή.

Μετά από έρευνα των Αρχών, διαπιστώθηκε η εμπλοκή μπετονιέρας στην υπόθεση, με την Αστυνομία να αναζητά, να βρίσκει και να συλλαμβάνει τον 54χρονο οδηγό της, σε βάρος του οποίου θα σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο οδηγός της μπετονιέρας φαίνεται να έκανε όπισθεν την ώρα που η 65χρονη διέσχιζε τον δρόμο, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

Ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News