Χανιά: Από το ΕΠΑΛ Καντάνου 8η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

Κρήτη
Χανιά: Από το ΕΠΑΛ Καντάνου 8η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις πανελλαδικές εξετάσεις η Γιάννα Τζαγκαράκη έγραψε 19,8 στα μαθηματικά, 17,6 στα Νέα Ελληνικά, 20 Ανατομία - Φυσιολογία και 20 στο μάθημα ειδικότητας Υγιεινή

Φωτεινό παράδειγμα αριστούχου αποφοίτου ΕΠΑΛ και μάλιστα σχολείου της ενδοχώρας της Κρήτης, αποτελεί η Γιάννα Τζαγκαράκη από την Παλαιόχωρα.  Έχοντας συγκεντρώσει 19.480 μόρια πέτυχε να εισαχθεί 8η στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών η Γιάννα είχε εξασφαλίσει την εισαγωγή της σε ιατρική σχολή, ωστόσο η ανακοίνωση των βάσεων χθες το απόγευμα που επιβεβαίωσε την επιτυχία της, την έκανε να πετάξει στα ουράνια.

«Από τα δώδεκα χρόνια μου ονειρευόμουν να γίνω γιατρός. Αυτός ήταν ο στόχος μου από την έκτη δημοτικού» είπε στη Νέα Κρήτη η 18χρονη από την Παλαιόχωρα η οποία μάλιστα λίγο πριν ετοιμάσει τις αποσκευές της για να ταξιδέψει στην όμορφη πόλη του Βορρά και να ζήσει τη φοιτητική της ζωή, εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Η χαρά της είναι απερίγραπτη όπως και της οικογένειας της, ενώ την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι καθηγητές και καθηγήτριες της από το ΕΠΑΛ Καντάνου που την στήριξαν για την πραγματοποίηση του στόχου της.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις η Γιάννα Τζαγκαράκη έγραψε 19,8 στα μαθηματικά, 17,6 στα Νέα Ελληνικά, 20 Ανατομία – Φυσιολογία και 20 στο μάθημα ειδικότητας Υγιεινή. Η ίδια δυσκολευόταν να πιστέψει ότι πέτυχε τόσο υψηλή βαθμολογία. «Ο αρχικός μου στόχος ήταν η ιατρική. Στόχευα υψηλότερα αλλά δεν φανταζόμουν πως θα τα κατάφερνα. Η επιλογή μου να φοιτήσω σε ΕΠΑΛ με δικαίωσε». Ωστόσο όπως είπε, φρόντιζε παράλληλα με το διάβασμα, να αφιερώνει χρόνο και στον εαυτό της. Όπως είπε, την περίοδο των Χριστουγέννων έλειψε για δύο ολόκληρες εβδομάδες στο εξωτερικό, όταν όμως επέστρεψε είχε γεμίσει τις μπαταρίες της και απέδιδε ακόμη περισσότερο στα μαθήματα.

Η καθηγήτρια της Γιάννας Τζαγκαράκη, κ. Διαλεχτή Αλεξούδη από το ΕΠΑΛ Καντάνου, είπε στη Νέα Κρήτη ότι «η Γιάννα ήρθε στο σχολείο μας με στόχο να περάσει ιατρική. Ήταν μια πολύ δυνατή μαθήτρια που διάβασε και έβγαλε τα τέσσερα πανελλαδικά μαθήματα από τη Β΄ τάξη. Ήδη από πέρυσι οι καθηγητές θεωρούσαν ότι θα αρίστευε στις πανελλαδικές και δεν διαψευστήκαμε. Το παιδί μας έγραψε δύο 20 στα μαθήματα ειδικότητας και 19,8 στα μαθηματικά».

Χαμόγελα ικανοποίησης όμως σκόρπισε σε χιλιάδες ακόμη μαθητές από τα Χανιά η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που ήρθε να επιβεβαιώσει στις περισσότερες των περιπτώσεων, το ήδη καλό κλίμα που αποτυπώθηκε για χιλιάδες αποφοίτους από τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News