Πολάκης: SOS για το Νοσοκομείο Χανίων - Παραιτήσεις διευθυντών κλινικών με φόντο την υποστελέχωση

Κρήτη
Πολάκης: SOS για το Νοσοκομείο Χανίων - Παραιτήσεις διευθυντών κλινικών με φόντο την υποστελέχωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υφυπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα αντιπαρήλθε των ισχυρισμών του κ. Πολάκη, περιγράφοντας το σχέδιο προσλήψεων για το νοσοκομείο Χανίων μέσω ΑΣΕΠ που είναι σε εξέλιξη

Σήμα κινδύνου για πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου Χανίων εξέπεμψε κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, τις κλειστές κλινικές και τις διαδοχικές παραιτήσεις διευθυντών σε κρίσιμα πόστα.

Η υφυπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα αντιπαρήλθε των ισχυρισμών του κ. Πολάκη, περιγράφοντας το σχέδιο προσλήψεων για το νοσοκομείο Χανίων μέσω ΑΣΕΠ που είναι σε εξέλιξη.

Μία ημέρα μετά την παραίτηση ενός ακόμη διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου Χανίων ,με φόντο την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης από το βήμα της βουλής κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναστρέψει εδώ και τώρα τη δραματική όπως περιέγραψε κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.

«Από την ημέρα που κατέθεσα την ερώτηση που λέει ότι η ορθοπεδική κλινική είναι στα όρια, ότι το ΤΕΠ είναι στα όρια, ότι η πνευμονολογική κλινική δύο χρόνια έχει γίνει μόνο Covid και έχει καταργηθεί, από τότε που την κατέθεσα, έχει παραιτηθεί ο διευθυντής του ΤΕΠ κ. Καστρινάκης, ο διευθυντής χειρουργικής κ. Τσιλιμιγκάκης, ετοιμάζονται κι άλλοι να παραιτηθούν», ανέφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας απαντώντας στην ερώτηση του Παύλου Πολάκη αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ γερνάει και οι αποχωρήσεις γιατρών είναι μαζικές, υπεραμύνθηκε ωστόσο των πολιτικών του υπουργείου για την ενίσχυση του νοσοκομείου Χανίων σε προσωπικό.

«Έχουμε ήδη δώσει μόνιμα αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες και ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης για την κάλυψη 23 θέσεων από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ του 20, έχουν προβλεφθεί 58 θέσεις νοσηλευτών που είναι ήδη στον ΑΣΕΠ που θα έχουμε την πλατφόρμα τέλος Αυγούστου και προσωρινά αποτελέσματα τον Δεκέμβριο» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι κρατώντας ακόμη αναιτιολόγητα σε αναστολή τους υγειονομικούς, πυροδοτεί την ανεπάρκεια λειτουργίας του νοσοκομείου Χανίων. Έκανε δε λόγο για ακύρωση των προσλήψεων που είχαν προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ άφησε αιχμές κατά της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Στο γαστρεντερολογικό τμήμα υπάρχουν 4 μόνιμοι γιατροί και μία επικουρικός, σε τρεις προβλεπόμενες θέσεις .Είχαμε περίπου 700 επεμβάσεις όταν ήσασταν εσείς υπουργός και τώρα έχουμε 2000 αρά σε καμία περίπτωση δεν υπολειτουργεί το νοσοκομείο» απάντησε η κ. Γκάγκα.

Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τέλος το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε ανασχεδιασμό των μέτρων αντιμετώπισης του νέο πανδημικού κύματος τόσο στο νοσοκομείο Χανίων όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News