Στην Κρήτη από αύριο ο Γιατρομανωλάκης

Κρήτη
Στην Κρήτη από αύριο ο Γιατρομανωλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα με τις επίσημες επισκέψεις και συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού στο νησί

Τετραήμερη επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει στην Κρήτη από αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, μέχρι και την Κυριακή 31 Ιουλίου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Είναι άξιο αναφοράς πως σε αυτές τις τέσσερις ημέρες ο υφυπουργός Πολιτισμού θα επισκεφτεί χωριά της Κρήτης, ενώ θα δώσει ομιλίες με σκοπό την ανάγκη ευαισθητοποίησης του πολιτιστικού θησαυρού που έχει η Κρήτη.

Το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου, ο κ. Γιατρομανωλάκης αναμένεται να συναντήσει τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ αμέσως μετά και πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Στις 2:15 το μεσημέρι θα επισκεφτεί και θα ξεναγηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ θα συναντηθεί και με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση που ασχολούνται με τον χορό, τη συγγραφή και τη μουσική. Το απόγευμα στις 18:00 θα δώσει ομιλία στο ξενοδοχείο “Atlantis”, στην εκδήλωση της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» για τη χειροτεχνία. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι δήμαρχοι Ανωγείων και Λασιθίου, κ.κ. Κεφαλογιάννης και Στεφανάκης.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο υφυπουργός Πολιτισμού θα βρίσκεται στο χωριό Ζαρός, όπου θα επισκεφτεί εργαστήρια χειροτεχνίας και πολιτιστικούς φορείς. Στις 5 μ.μ. θα επισκεφτεί στον δήμο Ανωγείων εκπαιδευτική δομή υφαντικής, ενώ κατά τις 8 μ.μ. θα δώσει ομιλία στην εκδήλωση του Δήμου Ανωγείων «Η βοσκική και ο κόσμος του βοσκού του Ψηλορείτη ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Αρμί.

Στις 11 π.μ. το Σάββατο 30 Ιουλίου, ο κ. Γιατρομανωλάκης θα κάνει έναν χαιρετισμό στην ανοιχτή συζήτηση του οργανισμού πολιτισμού Branding Heritage, στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου “The weavers of Greece/Crete”, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Το μεσημέρι θα μεταβεί στο χωριό Θραψανό Ηρακλείου, όπου θα επισκεφτεί εργαστήρια κεραμικής. Στις 7 το απόγευμα, ο κ. Γιατρομανωλάκης θα επισκεφτεί την Έκθεση Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με κρητικά προϊόντα χειροτεχνίας-οικοτεχνίας.

Τέλος, νωρίς το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, στις 9 θα ξεναγηθεί στην έκθεση κεραμικής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News