ΙΤΕ: Οι χάρτες των καμένων εκτάσεων από την φωτιά στην Πεντέλη - Έγιναν στάχτη 23.000 στρέμματα

Κρήτη
ΙΤΕ: Οι χάρτες των καμένων εκτάσεων από την φωτιά στην Πεντέλη - Έγιναν στάχτη 23.000 στρέμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εργαστήριο Τηλεπισκόπισης και Εφαρμογών σε Αστικό και Φυσικό Περιβάλλον του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ αποτύπωσε σε χάρτες την καμένη έκταση στην Πεντέλη

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην Πεντέλη την Τρίτη 19 Ιουλίου, κατακαίοντας χιλιάδες στρέμματα γης, κατοικίες και αυτοκίνητα.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη προκείμενου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, η οποία έκαιγε ανεξέλεγκτα για ώρες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το εργαστήριο Τηλεπισκόπισης και Εφαρμογών σε Αστικό και Φυσικό Περιβάλλον του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ αποτύπωσε σε χάρτες την καμένη έκταση στην Πεντέλη.

Όπως αναφέρουν και σε δημοσίευσή τους στο Facebook: «Σκοπός αυτών είναι η αποτύπωση των πληγεισών περιοχών και ο υπολογισμός της επιφάνειας των καμένων εκτάσεων στο Ντράφι Αττικής με την χρήση δορυφορικών καταγραφών.

Η καμένη έκταση έχει επιφάνεια 23.000 στρέμματα, ενώ έχει εισέλθει ακόμα και στο Δασαμάρι και την Ανθούσα, έχοντας προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ έχει περάσει κι από τον κεντρικό δρόμο της Παλλήνης σε τρία διαφορετικά σημεία».

Οι πρώτες 2 εικόνες δείχνουν την περιοχή πριν και μετά τη φωτιά στην φασματική περιοχή του υπερύθρου, ενώ οι 2 τελευταίες απεικονίζουν την καμένη έκταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News