Κρήτη: Αιματοχυσία δίχως τέλος - 32 νεκροί στην άσφαλτο μέσα στο 2022

Κρήτη
Κρήτη: Αιματοχυσία δίχως τέλος - 32 νεκροί στην άσφαλτο μέσα στο 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο φρικτό τροχαίο με μια νεκρή στον ΒΟΑΚ, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2022, , στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε Χανίων, με θύμα μια 65χρονη

Με τον χαμό της άτυχης 65χρονης, που έχασε την ζωή της το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2022, , στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε Χανίων, ο τραγικός αριθμός των θυμάτων της ασφάλτου στην Κρήτη, μέσα στο τρέχον έτος, ανήλθε στους 32.

Πριν από μερικά 24ωρα, ένας 29χρονος άνδρας βρήκε φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος νέος, παλαιστινιακής καταγωγής, μαζί με δύο ακόμη νεαρούς, εξετράπη της πορείας του, στο ύψος του Αστυνομικού Μεγάρου, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες ηλικίας 29, 33 και 26 ετών, βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε με μεγάλη σφοδρότητα σε κολόνα στήριξης στη γέφυρα Νέας Αλικαρνασσού. Το αυτοκίνητο υπέστη τρομακτικές ζημιές, με αποτέλεσμα και οι τρεις επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του. Αφού απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου, οι τρεις άνδρες διακομίστηκαν τάχιστα στο εφημερεύον νοσοκομείο. Δυστυχώς, για τον άτυχο 29χρονο ήταν ήδη αργά. Ας σημειωθεί ότι οι νεαροί συνεπιβάτες του εισήχθησαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Φρικτό τροχαίο με μια νεκρή στον ΒΟΑΚ

Δεν έχει τέλος η «ανθρωποθυσία» που λαμβάνει χώρα - και φέτος - στους δρόμους της Κρήτης: Χθες το μεσημέρι, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα άφησε την τελευταία του πνοή, στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε Χανίων. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ημεδαπή ηλικίας περίπου 65 ετών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε η εκλιπούσα συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό, επί της εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, στον ΒΟΑΚ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το Ι.Χ. έγινε “σμπαράλια”, ενώ ο τράκτορας της νταλίκας “αποκόπηκε” από το υπόλοιπο μέρος του οχήματος! Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν το γεγονός ότι αμφότεροι οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματα που οδηγούσαν.

Ο δρόμος γέμισε με τα συντρίμμια των δύο οχημάτων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί. Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν τάχιστα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, αλλά και η Τροχαία ΒΟΑΚ.

Συνολικά 12 πυροσβέστες επιχείρησαν για να απεγκλωβίσουν τους δύο οδηγούς. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων κ. Κωνσταντίνος Μπόμπορης, οι πυροσβέστες μετέβησαν επιτόπου με το ειδικό διασωστικό όχημα του Σταθμού, καθώς και τέσσερα ακόμη οχήματα, τα τρία εκ των οποίων υδροφόρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόμπορη, η πρώτη κίνηση των πυροσβεστών ήταν να προβούν στον απεγκλωβισμό του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος είχε τραυματιστεί και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Κατόπιν, απεγκλωβίστηκε η γυναίκα, η οποία, δυστυχώς, ανασύρθηκε νεκρή.

Όπως ανέφερε με νόημα ο κ. Μπόμπορης, «ήταν ένα δύσκολο τροχαίο στο οποίο χρησιμοποιήσαμε όλες τις υδραυλικές και μηχανικές ειδικές αντλίες που έχουμε στην υπηρεσία μας». Ο διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων έκανε, πάντως, έκκληση προς όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δρόμο. Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διερευνώνται από την Τροχαία ΒΟΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News