Ρέθυμνο: Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά

Κρήτη
Ρέθυμνο: Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρόντες και σε αυτή την συνάντηση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση, που έγινε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, των φορέων με τον Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία Χρήστο Στυλιανίδη και τον με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά.

Παρόντες και σε αυτή την συνάντηση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ενώ ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε ξανά τηλεφωνικά λόγο ασθένειας.  Επίσης στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Βασιλείου Αντώνης Τσουρδαλάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Καπετανάκης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας είχε πλήρη γνώση τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε καθώς και το μέγεθος της καταστροφής αφού ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία όλες αυτές μέρες.

Συζητήσαμε για τα θέματα ενίσχυσης και αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας και υποβάλαμε εκ νέου ένα  διαχρονικό και πάγιο το αίτημα μας για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε Πυροσβεστικό σταθμό Δ τάξης, την ενίσχυση των δύο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων, Κρύας Βρύσης και  Μύρθιου,  και την επάνδρωση των τεσσάρων υφιστάμενων πυροφυλακίων όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε την πρόληψη αλλά και την άμεση επέμβαση σε κάθε περιστατικό στην αρχή και όχι όταν εξελιχθεί σε μεγάλο μέτωπο καθώς στον Δήμο μας πνέουν δυνατοί άνεμοι, έχει δασώδης εκτάσεις και δύσβατες περιοχές.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός κ. Τουρνάς αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα αναβάθμισης και στελέχωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών, ήταν ιδιαίτερα θετικοί στα αιτήματα και μας ενημέρωσαν ότι η εισήγηση τους θα είναι θετική στο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννη για την στήριξη του στο αίτημα μας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή για την παρουσία και την συμβολή της.»

Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News