Πρέβελη: Ελεύθεροι οι «21» για τα ναρκωτικά και την παράνομη κατασκήνωση στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

Κρήτη
Πρέβελη: Ελεύθεροι οι «21» για τα ναρκωτικά και την παράνομη κατασκήνωση στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου με τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης κατασκήνωσης, θα αποσταλεί τις επόμενες ώρες στις εισαγγελικές αρχές του Ρεθύμνου, μέσω αλληλογραφίας, προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα Ρεθύμνου τα 21 άτομα που συνέλλαβαν οι δυνάμεις της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις τουριστικές περιοχές, Κουρταλιώτικο φαράγγι και Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου με τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης κατασκήνωσης (πλημμεληματικού χαρακτήρα)θα αποσταλεί τις επόμενες ώρες στις εισαγγελικές αρχές του Ρεθύμνου, μέσω αλληλογραφίας, προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, η επιχείρηση είχε ως στόχο την την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές.

Οι παραπάνω περιοχές, είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura και χαρακτηρισμένες ως περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Ειδικότερα, στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 19 ημεδαποί (16 άνδρες και 3 γυναίκες) και δύο αλλοδαποί ( άνδρας και γυναίκα) και κατασχέθηκαν 48,1 γραμμάρια κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News