Βαρδάκης: Συνάντηση με εργαζόμενους του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας - Τι συζητήθηκε

Κρήτη
Βαρδάκης: Συνάντηση με εργαζόμενους του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας - Τι συζητήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι τον κ. Βαρδάκη, η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου οδηγεί τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας ουσιαστικά σε κατάργηση με τη μορφή που λειτουργεί μέχρι σήμερα, καθώς μετατρέπεται σε μία ανώνυμη εταιρία

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την ψήφιση του νόμου 4954/22, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι τον κ. Βαρδάκη, η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου οδηγεί τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας ουσιαστικά σε κατάργηση με τη μορφή που λειτουργεί μέχρι σήμερα, καθώς μετατρέπεται σε μία ανώνυμη εταιρία, χωρίς αντικείμενο τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Επιπρόσθετα, με τον συγκεκριμένο νόμο, ακυρώνεται η συγχώνευση με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.).

Στον νόμο 4954/22, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το υπάρχον προσωπικό, που σημειωτέον έχει προσληφθεί και έχει καταρτιστεί ως εξειδικευμένο στον σχεδιασμό, υλοποίηση και διαχείριση στερεών αποβλήτων. Οι εργαζόμενοι είτε έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ για τις συγκεκριμένες θέσεις στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. (προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού αορίστου χρόνου, προκήρυξη 3Κ/2018, προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, με παράταση, με δικαστική απόφαση, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, προκήρυξη προσωπικού ορισμένου χρόνου ΑμΕΑ), είτε με άλλες μορφές συμβάσεων για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και ο σκοπός του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας.

Να σημειωθεί ότι σε άλλες νησιωτικές περιφέρειες, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, υπάρχει πρόβλεψη τόσο για  τη σύσταση Ειδικού Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ως Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, όσο και για την μεταφορά του  υφιστάμενου προσωπικού της προ υπάρχουσας εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων, στον νέο φορέα με την ίδια σχέση εργασίας.

Ο κ. Βαρδάκης, μετά από την ενημέρωση των εργαζομένων, δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητώντας απαντήσεις, γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για εργασιακή διασφάλιση των εργαζομένων του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News