Ταξίδευε ακυβέρνητο για 4 ημέρες - Η τρελή πορεία του σκάφους από Μύκονο μέχρι Ηράκλειο

Κρήτη
Ταξίδευε ακυβέρνητο για 4 ημέρες - Η τρελή πορεία του σκάφους από Μύκονο μέχρι Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τον πιο τυχερό πλοιοκτήτη - Το μαύρο ταχύπλοο είχε χαθεί πριν από τέσσερείς ημέρες από τον Ορνό νότια της Μυκόνου και όπως φαίνεται έπλεε με τον βοριά στις ανατολικές Κυκλάδες ακυβέρνητο για 136 μίλια, χωρίς να προσαράξει ή παγιδευτεί σε υφάλους

Για περισσότερες από τέσσερις ημέρες έπλεε ακυβέρνητο, χωρίς πλήρωμα, το πολυτελές ταχύπλοο αξίας περίπου 60.000 ευρώ που βρέθηκε στην Κρήτη σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το συνοδευτικό σκάφος πολυτελούς yacht βρισκόταν αρόδου στον Ορνό, νότια της Μυκόνου, όταν την Παρασκευή 15 Ιουλίου, το σκοινί με το οποίο ήταν δεμένο κόπηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τους έντονους βοριάδες που επικρατούν στο πέλαγος τις τελευταίες ημέρες. 'Εκτοτε συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τα νότια, παρασυρμένο από τον καιρό. Τα ξημερώματα της Τρίτης, ωστόσο, το μοναχικό του ταξίδι έλαβε τέλος, αφού ξεβράστηκε στην ακτή του Καρτερού.

Από τύχη δεν καταστράφηκε

Το ταχύπλοο ταξίδεψε περίπου 136 μίλια, χωρίς να προσαράξει ή παγιδευτεί σε υφάλους. Άφησε ανατολικά τη Νάξο, πέρασε ανάμεσα από Αμοργό και Κουφονήσια, για να συνεχίσει ανάμεσα από Σαντορίνη και Ανάφη, λίγο πριν από το τελευταίο του μπράτσο με τελικό προορισμό την Ντία και το Ηράκλειο.

Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται η πιθανή πορεία του σκάφους, βάσει των ανέμων και των ρευμάτων στην θαλάσσια περιοχή. Σημειώνεται δε ότι αν τα ρεύματα οδηγούσαν το σκάφος μόλις λίγα μέτρα δυτικότερα θα προσέκρουε στα βράχια του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, ενώ από την άλλη αν είχε πορεία μερικές εκατοντάδες μέτρα προς τα ανατολικά θα ξεβραζόταν πάνω στα βράχια του Κακού Όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μόλις περίπου 1,5 μίλι δεν βρέθηκε κατευθείαν εντός του λιμένα Ηρακλείου.

Η πιθανή πορεία του ακυβέρνητου σκάφους

Υπενθυμίζεται ότι πάνω στο σκάφος δεν βρέθηκαν ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας ή μεταφοράς κάποιου φορτίου από την αυτοψία που έκανε κλιμάκιο του Λιμενικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News