Φόδελε: Σήμερα η απόφαση για τη μεγάλη «οικογενειακή» υπόθεση διακίνησης Ναρκωτικών

Κρήτη
Φόδελε: Σήμερα η απόφαση για τη μεγάλη «οικογενειακή» υπόθεση διακίνησης Ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από 3 έως και 10 έτη, για τους 8 κατηγορούμενους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε έρθει στο «φως» μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση η οποία είχε λάβει χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από 3 έως και 10 έτη, για τους 8 κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο για τη μεγάλη «οικογενειακή» υπόθεση κατοχής και διακίνησης Ναρκωτικών που εκδικάζεται σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση της καθώς σε λίγα λεπτά θα ανακοινωθεί η τελική κρίση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε την ποσότητα κοκαϊνης για δική του προσωπική χρήση. Ο 52χρονος πατέρας του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Το ίδιο έκαναν και ο 3ος κι ο 4ος κατηγορούμενος. Αναφορικά με τον πέμπτο Κρητικό κατηγορούμενο, αυτός φέρεται να υποστήριξε ότι κατείχε την ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε για δική του προσωπική χρήση.

Εξάλλου, οι δύο πρώτοι αλλοδαποί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός υποστήριξε ότι προμηθεύτηκε τα 9 γραμμάρια κοκαίνης για δική του προσωπική χρήση, ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν τα προμηθεύτηκε από κάποιον συγκατηγορούμενό του.

Μεταξύ των δικηγόρων που αγόρευσαν, ήταν και ο κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας, ο οποίος μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «πωλήσεις ναρκωτικών χωρίς ωστόσο να εντοπίζεται η ναρκωτική ουσία», αναφερόμενος στην –σύμφωνα με την υπεράσπιση- έλλειψη στοιχειοθέτησης της πώλησης ναρκωτικών.

Το χρονικό

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε λάβει χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ποσότητες των ναρκωτικών «αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία, καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας (καβάτζες)».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - 5 κιλά και 45 γραμμάρια κάνναβης, 344 γραμμάρια κοκαΐνης, το ποσό των 4.640 ευρώ που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα «είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News